29 Jul 2016

SBI / IBPS PO-Practice English Questions (Cloze Test) set- 15

SBI / IBPS PO-Practice English Questions (Cloze Test) set- 15:

Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI PO/IBPS/Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1-10): In the following passage, there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case
Most of us are (1) of open conflict and avoid it if we can. And there is a (2) to expressing and working through conflict. If the working through involves harsh words and name-calling people feel deeply hurt and relationships can be (3). Sometimes permanently. Some group members may be afraid that if they really (4) their anger, they may go out of control and become violent, or they may do this. These fears can be very (5) and based on experience. So why take the risk? Why not avoid conflict at all costs? Conflict is rather like disease (6) is best. That means attending to areas where (7) may occur before they become an issue. If you have not (8) a conflict happening, your next choice is to treat it early, or hope that it goes away. If it goes away over time fine. If it (9), then you will still have to handle (treat) it and it is likely to be more (10).


1).   
a)   scared                
b)   careful              
c)   reckless
d)   aware                 
e)   worried
2).  
a)   challenge           
b)   measure           
c)   principle
d)   chance              
e)   risk
3).  
a)   established        
b)   maligned           
c)   damaged
d)   rebuilt                 
e)   involved
4).  
a)   sublimate           
b)   express            
c)   minimize
d)   regulate              
e)   control
5).   
a)   baseless           
b)   imaginary          
c)   exaggerative
d)   real                     
e)   national
6).  
a)   cure                    
b)   diagnosis          
c)   prescription
d)   prevention            
e)   medicine
7).  
a)   harmony             
b)   discomfiture      
c)   disagreement
d)   consensus          
e)   statement
8).  
a)   expressed          
b)   ignored              
c)   induced
d)   seen                   
e)   perverted
9).  
a)   doesn't               
b)   won't                  
c)   don't
d)   not                      
e)   hasn't
10).
a)   credible              
b)   serious               
c)   fraudulent
d)   urgent                 
e)   skilled

Answer:
1)a   2)e   3)c   4)b   5)d   6)d   7)b   8)b   9)a   10)b  


 




For More Practice English Questions Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">