28 Jul 2016

SBI / IBPS PO-Practice English Questions (Error Spot) set- 14

SBI / IBPS PO-Practice English Questions (Error Spot) set- 14:

Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI PO/IBPS/Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is e) i.e. ‘No Error’. (Ignore the errors of punctuation, if any).

1). They are scheduled a)/ a meeting today to b)/ accept the resignation c)/ of the Director. d)/ No error e).

2). The launch of a)/ the new products was b)/ delayed which resulted c)/ in heavily losses. d)/ No error e).

3). The Chairman has promised a)/ to sanction b)/ the necessary funds to c)/ modernize the factory. d)/ No error e).

4). The company has decided a)/ to invest in b)/ one crore rupees c)/ in new technology. d)/ No error e).

5). The success of the a)/ merger of the two b)/ banks is dependence c)/ on various factors. d)/ No error e).

6). The meeting taken place a)/ when you were b)/ at a conference c)/ in Delhi last month. d)/ No error e).

7). Most companies neglect a)/ to spent none b)/ of their resources c)/ on training older employees. d)/ No error e).

8). Even today there are a)/ several million people b)/ who do not have c)/ access of banking services. d)/ No error e).

9). We are still a)/ waiting for the b)/ committee decision about c)/ the pension plan. d)/ No error e).

10). Ramesh doubts when a)/ he will be ready b)/ for the presentation c)/ in time. d)/ No error e).

Answer:    
1).a  2).d  3).e  4).b  5).c  6).a  7).b  8).d  9).b  10).a 


Explanation:
1). Replace ‘scheduled’ with ‘organising’ or ‘holding’
Answer: a)
2). Change ‘heavily’ to ‘heavy’
Answer: d)
3).
Answer: e)
4). Delete ‘in’ after ‘invest’
Answer: b)
5). Change ‘dependence’ to ‘dependent’
Answer: c)
6). Change ‘taken’ to ‘was taking’
Answer: a)
7). Change ‘to spend none’ to ‘spending some’
Answer: b)
8). Replace ‘of’ with ‘to’
Answer: d)
9). Change ‘waiting for’ to ‘awaiting’
Answer: b)
10). Change ‘when’ to ‘whether’
Answer: a)


 




For More Practice English Questions Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">