31 Jul 2016

SBI PO Mains 2016 Detailed Exam Analysis 31st July 2016

SBI PO Mains 2016 Detailed Exam Analysis Held on 31st July 2016:
Dear Readers, Here with we have structured the Section Wise Detailed Exam Analysis of SBI PO Mains Exam held on 31st July 2016. Over All Exam was Difficult.

English Language - Detailed Review:  Total- 35 Questions -40 minutes
Difficult Level- Moderate-Difficult


Topics
No.of Questions
Good Attempts
Passage  (2 Set)
10 Questions
18-20
Fill up (Sentence Fill)
5 Questions
Synonyms, Antonyms
7 Questions
Sentence Formations
5 Questions
Miscellaneous
8 Questions

Aptitude- Detailed Review: Total- 35 Questions -45 Minutes
Difficult Level- Moderate- Difficult

Topics
No.of Questions
Good Attempts
Table
5 Questions
15-20
Pie Chart
5 Questions
Bar Graph
5 Questions
Missing DI
5 Questiions
Quadratic Equation
5 Questions
Data Sufficiency with Boat and Stream Sum
5 Questions
Probability
3 Questions
Time and Work
2 questions

Reasoning & Computer Aptitude- Detailed Review: Total- 45 Questions - 60 Minutes
Difficult Level- Moderate-Difficult


Topics
No.of Questions
Good Attempts
Puzzle 2 sets
10 Questions
25-28
Input Output
5 Questions
Inequality
5 Questions
Data Sufficiency 
5 Questions
Statement Starter 
5 Questions
Miscellaneous
15 Questions


General Awareness- Detailed Review: Total- 40 Questions - 35 Minutes 
Difficult Level- Easy - Moderate

Good Attempts- 30-33

Financial Development - 5 Questions
Committee and Head - 2 questions
1). NOTA Venue 2016?
Answer: Hilton Metropole Brighton – UK
2). SBI Facebook, Twitter Scheme Name?
Answer: SBI Mingle
3). Where is Talcher thermal power plant?
Answer: Odisha    
4). Maputo Capital of which Country?
Answer: Mozambique
5). World Bank Classified India as _____?
Answer: Lower-middle income
6). Chennai Headquaters Banks ?
Answers: Indian Bank , Indian Overseas Bank
7). Where is Rani Jhansi Marine National Park?
Answer: Andaman and Nicobar Islands
8). Who is the first indian women has reached the mount Everest?
Answer: Bachendri Pal
9). Which type of bank is FinoPalTech ?
Answer: Payment Bank
10). NACH was launched by _______?
Answer: National Payments Corporation of India (NPCI)
11). Ease of Doing Business index created by____?
Answer: World Bank Group
12). Who is the MD of Bandhan Bank?
Answer: Chandra Shekhar Ghosh
13). Which is crossed the Lakhwar dam?

Answer: Yamuna

Letter writing

·        Write a letter to news editor about negatives of about selfie
·        You have to write a letter to your parents about your success in your job and new life in new city.
·        Write a letter as a principal to the parents about the importance of parents in children education.

Essay writing  

·        Write an essay on importance of History of nation.
·        Write an essay on effect of Pokemon Go
·        Write an essay on positive effects of Hike in salary of an employee on economy

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">