13 Jul 2016

SBI PO/IBPS RRB 2016- Practice Reasoning Questions (Puzzle)

SBI PO/IBPS RRB 2016- Practice Reasoning Questions (Puzzle) Set-14:
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions with explanation for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exams was given here with explanation, candidates those who are preparing for those exams can use this practice questions.


 Directions (Q. 1-5): Study the following information carefully and answer the given questions:
S, T, U, V, W, X, Y and Z are eight persons working in an MNC. They are sitting around a circular table in a meeting but not necessarily in the same order. All of them hold a different post, viz President, MD, GM, CA, HR, Vice President, Chairman and Vice Chairman, but not necessarily in the same order.
T sits third to the right of the Vice President. Only two persons sit between Vice President and Z. The GM and the MD are immediate neighbours. Neither T nor Z is a GM or an MD. The GM is not an immediate neighbour of the Vice President. The CA sits third to the right of W, who is not the GM. X sits on the immediate right of the Chairman. The Vice Chairman sits second to the left of S, who is not an immediate neighbour of Z. The Vice Chairman is an immediate neighbour of both the HR and the CA. T is not the Chairman. V is not an immediate neighbour of T. U is not an immediate neighbour of the Vice Chairman.

1). Who among the following is the Chairman of the company?
a)   U
b)   S
c)   V
d)   Y
e)   None of these

2). W holds which of the following posts in the company?
a)   Chairman
b)   HR
c)   MD
d)   Vice Chairman
e)   None of these

3). How many persons sit between the Chairman and the President?
a)   None
b)   One
c)   Two
d)   Three
e)   None of these

4). Which of the following pairs is an immediate neighbour of V?
a)   Vice Chairman, CA
b)   Chairman, Vice President
c)   Chairman, HR
d)   Vice Chairman, Chairman
e)   Can’t be determined

5). Which of the following statements is true?
a)   S is the Chairman and sits on the immediate right of X.
b)   The President and the HR are immediate neighbours of Y.
c)   X is the Vice President and sits second to the left of U.
d)   None is true
e)   All are true

Directions (Q. 6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below.
T-20 World Cup is being organised by India. Different teams are participating in the T-20 World Cup. There are some new teams which are also participating in this T-20 for the first time. Seven new teams which are participating for the first time are – Afghanistan, Nepal, UAE, India, Netherlands, Hongkong and Ireland.
They will be playing there practice matches at different places, namely Mumbai, Chennai, Srinagar, Delhi, Bangalore, Kolkata and Faridabad, but not necessarily in the same order, on different days of the week, starting from Monday.
Afghanistan will be playing at Chennai, but neither on Friday nor on Monday.
The host country will be playing on Thursday at Bangalore.
Hongkong will be playing the match before Ireland but after Netherlands at Srinagar on Wednesday.
Ireland will be playing on the last day of the week.
Nepal will be playing at Faridabad.
No match will be played at Mumbai on Monday.
The match at Kolkata will be played on the last day of the week.
The match at Delhi will be played on Tuesday.
No match will be played at Faridabad on Tuesday and Friday.

6). Nepal will be playing the match on which day of the week?
a)   Friday
b)   Tuesday
c)   Saturday
d)   s) Wednesday
e)   Monday

7). Which team will be playing the match between Saturday and Thursday?
a)   Ireland
b)   UAE
c)   India
d)   Netherlands
e)   Afghanistan

8). Which of the following combinations is true?
a)   India – Thursday – Bangalore
b)   Netherlands – Wednesday – Mumbai
c)   Ireland – Saturday – Kolkata
d)   UAE – Monday – Chennai
e)   Nepal – Friday – Delhi

9). Which team will be playing in Delhi?
a)   Nepal
b)   India
c)   Netherlands
d)   Hongkong
e)   Ireland

10). Which of the following combinations is true?
a)   Nepal–Tuesday
b)   Hongkong–Sunday
c)   Netherlands–Thursday
d)   Nepal–Monday
e)   None of these

Answers:
1)b   2)c   3)d   4)d   5)c   6)e   7)b   8)a   9)c   10)d

Directions (Q. 1-5):



Directions (Q. 6-10):



Team
Venue
Day
Afghanistan
Chennai
Saturday
India
Bangalore
Thursday
Hongkong
Srinagar
Wednesday
Ireland
Kolkata
Sunday
Nepal
Faridabad
Monday
UAE
Mumbai
Friday
Netherlands
Delhi
Tuesday





More Practice Reasoning Questions for SBI PO/IBPS RRB -Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">