21 Jul 2016

SBI / IBPS PO-Practice English Questions (Cloze Test) set- 11

SBI / IBPS PO-Practice English Questions (Cloze Test) set- 11:

Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI PO/IBPS/RRB Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Directions (Q. 1-10):  In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank approximately. Find out the appropriate word that fits the blank.
In these days of economic liberalisation, globalisation, etc. materialistic values have assumed (1) importance. Money, physical comforts and luxuries are the most sought after aspects. There has been (2) competition. Such competition (3) undue stress. The stress leads to (4) of health of the people. Indian culture has (5) its striking uniqueness, as against the Western culture, in the fact that there is a (6) place for spiritualism in the value system in all walks of life. The  spirituality is a very (7) force which helps us in maintaining our physics and mental health. It gives us (8) to cope with the stress. Westerners have now (9) the importance of spirituality and, therefore, they have started (10) us in the matter of spirituality.


1).
a)   usual
b)   little
c)   tangible
d)   least
e)   greater
2).
a)   critical
b)   unhealthy
c)   unequalled
d)   no
e)   absolute
3).
a)   releases
b)   deserves
c)   generates
d)   demonstrates
e)   suppresses
4).
a)   neglect
b)   illness
c)   generation
d)   deterioration
e)   encroachment
5).
a)   maintained
b)   illustrated
c)   marginalised
d)   bestowed
e)   forsaken
6).
a)   vast
b)   brief
c)   formal
d)   clean
e)   distinct
7).
a)   dormant
b)   dedicated
c)   vital
d)   common
e)   dynamic
8).
a)   strength
b)   tips
c)   clearance
d)   sermons
e)   ideals
9).
a)   informed
b)   narrated
c)   intensified
d)   realised
e)   invented
10).
a)   encouraging
b)   imitating
c)   blaming
d)   preaching
e)   assuming

 Answers:
1).e  2).b  3).c  4).d  5).b  6).e  7).c  8).a  9).d  10).b


 

 


For More Practice English Questions Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">