4 Jul 2016

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Error Spot) set- 4

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Error Spot) set- 4:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI PO/IBPS/RRB Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1 – 10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error if any will be in one part of the sentence, the alphabet of that part will be the answer. If there is no error, mark e) as the answer. (Ignore errors of punctuation, if any.)

1). A large number of workers a) / of the factory recommends b) / Rohit as the union leader c) / for the next two years. d) / No error e) 

2). The public believed  a) / that the national leader b) / was one of the c) / greatest leaders of every time d) / No error e)  

3). A recent study suggested a) / that tuberculosis was b) / more widely spread c) / disease than malaria d) / No error e) 

4). The teachers could not find a) / which of the two students b) / were responsible of c) / breaking the window pane d) / No error e) 

5). She was taken with surprise a) / when she was announced b) / the winner of the c) / national level competition d) / No error e) 

6). One of them a) / forgot to take b) / their bag c) / from the school d) / No error e) 

7). We were very much a) / carefully in our approach b) / and hence we would c) / complete the complicated task. d) / No error e) 

8). Everyone agrees that a) / the Ganga is the holiest b) / of all other rivers c) / of India d) / No error e) 

9). We were happy that a) / the audience responded well b) / and gave all the speakers c) / a patiently listening d) / No error e) 

10). The economical conditions a) / of our country is bad b) / and unlikely to improve c) / in the near future d) / No error e) 

Answers:                    
1). b) 2). d) 3). e) 4). c) 5). a) 6). c) 7). b) 8). c) 9). d) 10). a)

Solution:

1).
Answer:  b)

2).
Answer: d)

3).
Answer: e)

4).
Answer: c)

5).
Answer: a)

6). Replace ‘their’ with ‘his’
Answer: c)

7). Replace ‘carefully’ with ‘careful’
Answer: b)

8). Delete ‘other’
Answer: c)

9). Replace ‘patiently’ with ‘patient’
Answer: d)

10). Replace ‘economical conditions’ with ‘economic condition’

Answer: a)



 



For More Practice English Questions Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">