19 Jul 2016

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Error Spot) set- 10

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Error Spot) set- 10:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI PO/IBPS/RRB Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is e) i.e. ‘No Error’. (Ignore the errors of punctuation, if any).

1). I came to a)/ know that b)/ his father has died c)/ three days ago d)/ No error e).

2). When you will find  a)/ out a solution  b)/ to this problem, c)/ you will be avoided a prize. d)/ No error e).

3). Before the alarm had stopped a)/ ringing b)/ Nisha had telephoned c)/ the police. d)/ No error e).

4). This is a)/ the first time b)/ that I see such c)/ an interesting movie. d)/ No error e).

5). Whenever he is coming a)/ here, he brings b)/ many c)/ gifts for me. d)/ No error e).

6). Now a days  a)/ he teaches English  b)/ because the teacher of English c)/ has gone for a month’s leave d)/ No error e)

7). “It is high time a)/ you are starting b)/ this business”, c)/ said Ram to Mahesh. d)/ No error e)

8). I will let you know a)/ as soon as I b)/ will get c)/ any news in this regard. d)/ No error e)

9). When I will a)/ cross fifty, my b)/ wife will cross c)/ forty five. d)/ No error e)

10). The secret of his good health a)/ lies in the fact b)/ that he is getting up early c)/ and goes to bed. d)/ No error e)


Answers:
1).c  2).a  3).a  4).c  5).a  6).b  7).b  8).c  9).c  10).c

Explanations:
1). Replace ‘has died’ by ‘died’. Don’t use past time adverbs with Present perfect
Answer: c)
2). Delete will. We should not use will after ‘when’ in such sentences.
Answer: a)
3). Replace ‘Had stopped’ by ‘stopped’
Answer: a)
4). Replace ‘I see’ by I have seen. Present Perfect Tense is used in such constructions
Answer: c)
5). This is a habitual act, use Present indefinite. Whenever he comes here…
Answer: a)
6). Replace ‘He teaches’ by ‘he is teaching’
Answer: b)
7). You started is the correct phrase.
Answer: b)
8). Replace ‘will get’ by ‘get’.
Answer: c)
9). Replace ‘I will cross’ by ‘I cross’.
Answer: c)
10). Replace ‘he is getting up’ by ‘he gets up’ a habitual act use present indefinite

Answer: c)

 

 


For More Practice English Questions Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">