8 Jul 2016

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Error Spot) set- 6

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Error Spot) set- 6:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI PO/IBPS/RRB Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is e) i.e. ‘No Error’. (Ignore the errors of punctuation, if any).

1). It was clear from the way a)/ they were behaving b)/ that they had been c)/ lost their senses d)/ No error e).

2). That boy possess a)/ three beautiful pens b)1 but he would not c)/ show them to any one d)/ No error e).

3). A small piece a)/ of bread is b)/ better than c)/ having nothing to eat d)/ No error e).

4). The gap between interest rates a)/ on five-year government bonds b)/ and on corporate bonds of the same maturity c)/ have widened d)/ No error e).

5). Though I had been a)/ his friend for quite a long time, b)/ I refused to help him c)/ because his ill nature d)/ No error e).

6). They usually comes a)/ to our house b)/ whenever they pass c)/ through our hometown. d)/ No error e)

7). Poonam used to a)/ work for almost ten b)/ hours in the organisation c)/ where she has employed. d)/ No error e)

8). The scooter would a)/ not start even though b)/ he tried c)/ for a long time. d)/ No error e)

9). Janaki was waving a)/ to us but we could b)/ not see her c)/ at that distance. d)/ No error e)

10). Neither Munna nor a)/ his assistants was present b)/ at the party c)/ though all were invited. d)/ No error e)

Answers:
1).c  2).a  3).e  4).d  5).d  6).a  7).d  8).a  9).d  10).b 


Explanations:
1). Past Perfect Tense will be used. The structure is : Subject + had + past participle
2). ‘That boy possesses’ is the correct usage, as the verb must agree with its subject in number and person.
3). No Error
4). Replace ‘have’ with ‘has’.
5). ‘Because of’ is the correct idiomatic form.
6). Replace ‘comes’ with ‘come’.
7). Replace ‘has’ by ‘was’.
8). Replace ‘would’ with ‘did’.
9). Replace ‘at’ with ‘from’.

10). Replace ‘was’ with ‘were’.


 


For More Practice English Questions Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">