6 Jul 2016

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Fill Ups) set- 5

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Fill Ups) set- 5:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI PO/IBPS/RRB Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q.1-10): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

1). The Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana, a financial inclusion mission ___________ by PM Narendra Modi ___________ off with a bang, with a record 15 million new bank accounts opened on the first day itself.
a)   Effected, took
b)   Concluded, knock
c)   Initiated, blasted
d)   Launched, kicked
e)   Opened, let

2).Wayne Rooney has been named England captain, taking ____________ the leadership role of an inexperienced team in a rebuilding phase __________ its worst-ever World Cup.
a)      Over, following
b)      For, having
c)      Off, succeeding
d)      Up, accompanying
e)      On, after

3).The suffering in Gaza has been so ________ that people are bound to be overjoyed at the news that a permanent ceasefire has been ____________ between Harmas and Isreal.
a)   Much, arrived
b)   Outrageous, setup
c)   Intense, agreed
d)   Deep, established
e)   Disturbing, reached

4).The CBI has registered a case against Bengal India Global Infrastructure for allegedly cheating Central Bank of India by ___________ loans using ______ documents
a)      Taking, false
b)      Availing, forged
c)      Sanctioning, fabricated
d)      Allowing, genuine
e)      Giving, real

5).One notable feature of Nigerian politics is the _____________ at which political actors switch ___________ from one political group to another.
a)      System, assistance
b)      Frequency, allegiance
c)      Repetition, resistance
d)      Occurrence, association
e)      Repetition, resistance


6).Concerns relating to global mass ____________ and privacy of internet users are likely to __________ discussions at the Internet Governance Forum.
a)      Vigilance, lead
b)      Scrutiny, influence
c)      Inspection, control
d)      Surveillance, dominate
e)      Supervision, handle

7).A Manipur youth was allegedly killed by another from the same state after an argument _____________ out between them over a ________ issue in North Delhi.
a)      Flared, minor
b)      Emerged, little
c)      Brought, serious
d)      Came, frivolous
e)      Broke, petty

8).Several studies on maternal health show poorer nutrional ____________, higher levels of morbidity and mortality, and lower _____________ of antenatal and postnatal services among tribals.
a)      Position, use
b)      Status utilization
c)      Quality, application
d)      Condition, utility
e)      Rating, usage

9).Rise in exports and a ___________ in imports helped _____________ narrow the country’s current account deficit.
a)      Decline, sharply
b)      Slump, clearly
c)      Fall, firmly
d)      Downturn, strongly
e)      Drop, distinctly

10).The Government has _____________ an additional penalty on Reliance industries for ____________ less than the targeted natural gas from its KG-D6 block
a)      Enforced, purifying
b)      Ordered, refining
c)      Slapped, producing
d)      Charged, digging
e)      Imposed, excavating

Answers:                                

1). d)   2). a)   3). d)   4). a)   5). b)   6). d)   7). e)   8). b)   9). a)   10). c)


 



For More Practice English Questions Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">