1 Jul 2016

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Sentence Rearrangement) set- 3

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Sentence Rearrangement) set- 3:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI PO/IBPS/RRB Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1 – 5): Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) into a meaningful paragraph and then answer the questions below it.
(A) Moreover, salaries in public sector enterprises are not as competitive as those offered by private or foreign corporates.
(B) This trend should be a wake-up call for stakeholders to examine why employees are seeking better opportunities with private companies in India and abroad.
(C) Public Sector Enterprises (PSEs) have been experiencing severe challenges in attracting, motivating and retaining their key staff.
(D) Having identified these as the reasons why employees leave PSEs, it is important to empower stakeholders to find ways to remedy the situation.
(E) One reason is that young employees lured away by private firms are more willing to undertake professional risks.
(F) Employees in specialist roles especially have become increasingly difficult to retain.

1).Which of the following should be FIRST sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

2). Which of the following should be SECOND sentence after rearrangement?
a)   B
b)   C
c)   D
d)   E
e)   F

3). Which of the following should be THIRD sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

4). Which of the following should be FIFTH sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   F

5). Which of the following should be LAST(SIXTH) sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

Directions (Q. 6 – 10) : Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) into a meaningful paragraph and then answer the questions below it.
(A) According to it, organized retails stores are not wolves at the doors of friendly neighbourhood grocery stores as there is room for expansion of both.
(B) Many have been crying foul over the entry of organized retail stores expressing concern over their impact on small store owners.
(C) The final winner in the competition, however, is the common man who gets to choose between the most suitable options and in turn fights with the runaway inflation in prices of essential commodities.
(D) In spite of this potential for expansion, it is doubtless that the small store owners face a decline in profit in initial years if organized retailers set up stores in the vicinity.
(E) But a study conducted over a period of two years goes long way towards allaying these fears.
(F) This impact, however, wears off once they learn to take on the competition which in turn enhances efficiently all around.

6). Which of the following should be FIRST sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

7). Which of the following should be THIRD sentence after rearrangement?
a)   A
b)   E
c)   D
d)   F
e)   C

8). Which of the following should be SIXTH(LAST) sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   E
e)   F

9). Which of the following should be SECOND sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   E
e)   F

10). Which of the following should be FIFTH sentence after rearrangement?
a)   D
b)   B
c)   C
d)   E
e)   F

Answers:                    
1). c) 2). e) 3). b) 4). a) 5). d) 6). b) 7). a) 8). c) 9). d) 10). e)

Direction (1 to 5): CFBEAD
Direction (6 to 10): BEADFC



 



For More Practice English Questions Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">