18 Jul 2016

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Sentence Rearrangement) set- 9

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Sentence Rearrangement) set- 9:

Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI PO/IBPS/RRB Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Directions (Q. 1 – 5): Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) into a meaningful paragraph and then answer the questions below it.
(A) Marie Curie’s discovery of radium led to much improved treatment for cancer.
(B)  It has helped man to live a more comfortable life.
(C)  However, it’s how we use a thing that makes’ it ‘good’ or ‘bad’.
(D)  The benefits conferred on the world in general by science have been manifold and varied.
(E) But the eventual discovery of the full properties of radium and uranium has brought great destruction in its train.
(F)  No educated man would deny this but many would point out that it has brought evils as well as blessings.

1).Which of the following will be the Sixth(Last)sentence?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

2).Which of the following will be Third sentence?
a)   B
b)   C
c)   D
d)   E
e)   F

3). Which of the following will be First sentence?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

4). Which of the following will be Fifth sentence?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

5). Which of the following will be Second sentence?
a)   A
b)   B
c)   D
d)   E
e)   F


Directions (Q. 6 - 10): Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D) and (E) into a meaningful paragraph and then answer the questions below it.
 (A) The direction to end this agreement and begin a fresh one was taken at the meeting of the working group of the countries.
(B) Indo-Polish trade will be conducted in convertible currency from January 1 next year.
(C) The two countries have decided to sign a new trade agreement, to be effected to convertible  currency.
(D) A final agreement in this regard is expected to be signed soon.
(E)  this follows the expiry of the existing rupee trade agreement from December 31, this year.

6).Which sentence should come Third in the paragraph?
a)   E
b)   A
c)   D
d)   C
e)   B

7).Which sentence should come first in the paragraph?
a)   E
b)   A
c)   D
d)   C
e)   B

8). Which sentence should come fifth(Last) in the paragraph?
a)   E
b)   A
c)   D
d)   C
e)   B

9). Which sentence should come Second in the paragraph?
a)   E
b)   A
c)   D
d)   C
e)   B

10). Which sentence should come Fourth in the paragraph?
a)   E
b)   A
c)   D
d)   C
e)   B

Answers:                    
1). c) 2). e) 3). d) 4). e) 5). b) 6). d) 7). e) 8). c) 9). a) 10). b)

Direction (1 to 5): DBFAEC
Direction (6 to 10): BECAD


 

 


For More Practice English Questions Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">