18 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO Set-35:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.



1). Railway Minister Suresh Prabhakar Prabhu dedicated to the nation an 81-km long new railway line between _________ and _______ recently.
Answer: Sonepat, Jind

2). The Board of Governors of the Asian Infrastructure Investment Bank (the Bank) convened in which place for the Bank’s first Annual Meeting?
Answer: Beijing, China

3). India with which country have signed a MoU to establish formal cooperation in the fields of skills development and vocational and professional education and training recently?
Answer: Switzerland

4). Asian Development Bank (ADB) has approved how much dollars loan to build a bridge across the Ganga River in Bihar?
Answer: 500 million

5). Which state government has approved a proposal of the Panchayati Raj department to add 500 new gram panchayats before the 2017 three-tier panchayat polls?
Answer: Odisha

6). The Reserve Bank of India (RBI) has released its much awaited _________ document, aims at building best of class payment and settlement systems for a 'less-cash' India.
Answer: Vision 2018

7). Name the company that has announced the appointment of Sanjay Malik as the head of Indian market?
Answer: Nokia

8). Who is appointed as the chairman of three-member UN commission (committee) to monitor the human rights situation in South Sudan recently?
Answer: Yasmin Soonka

9). The twenty-fifth GD Birla Award for Scientific Research for 2015 has been awarded to?
Answer: Prof.Sanjay Mittal

10). India is all set to join the Missile Technology Control Regime (MTCR) as a full member. India will become _______ member of MTCR.
Answer: 35th

11). To commemorate the 2nd International Day of Yoga, __________ Postal circle on 21 June 2016 released “Information booklet, Stamps on Yoga” and “12 stamps on Suryanamaskarams”.
Answer: Andhra Pradesh

12). The Export-Import Bank of India (Exim Bank) has sought additional equity infusion from the Centre this fiscal. The specialised lending institution is seeking an additional Rs_______
Answer: Rs.800 crore

13). Government has extended the date for reporting details of accounts under Foreign Account Tax Compliance Act(FATCA) by six months to _______?
Answer: December 31, 2016

14). Name the head of state-run Life Insurance Corp (LIC), the biggest single investor in the country, has tendered his resignation two years before his term was due to end?
Answer: SK Roy

15). Which of the following place Shanghai Cooperation Organisation (SCO) summit was held recently?
Answer: Tashkent, Uzbekistan

16). The Cabinet approved an extension in the deadline for implementing the Ujjwal Discom Assurance Yojana (UDAY) by a year to _________?
Answer: March 31, 2017

17). Who has created history after he fought back to win the Queen's Club tournament for a record fifth time?
Answer: Andy Murray
18). Which of the following Bank was named in the Hall of Shame list of 158 banking institutions that have invested billions of dollars in companies making cluster bombs recently?
Answer: State Bank of India

19). Who will be the new coach of Indian Cricket Team?
Answer: Anil Kumble

20). The BCCI suspended which Cricket Association officials, who were arrested for alleged misappropriation of organisation funds, and initiated a probe against them recently?

Answer: Goa





For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">