10 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-27:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). The Indian government and the Asian Development Bank (ADB) have signed an agreement for a $200 million loan to upgrade 176-km roads in which of the following state?
Answer: Jharkhand

2). Who is sworn in as Chief Minister of the Union Territory of Puducherry recently?
Answer: V Narayana Swamy

3). Name the India's first Mr.Universe who has passed away in Kolkata recently?
Answer: Manohar Aich

4). India and which of the following country have agreed to enhance the scale of existing bilateral military interaction and decided to expand the interaction between the armed forces recently?
Answer: Singapore

5). Which state assembly has passed the Ease of Doing Business Bill, 2016 recently?
Answer: Assam

6). The Enforcement Directorate slapped how much FEMA violation notice in connection with alleged “wrongful” gain made to private multimedia company Devas by Antrix, the commercial arm of ISRO?
Answer: 1200 crore

7). Renowned Indian sand artist Sudarsan Pattnaik has won the gold medal in people's choice prize at world championship festival of sand sculpting Russe, 2016, which was held in which of the following country?
Answer: Bulgaria

8). BMW India Financial Services announced a tie up with which of the following General Insurance company to offer motor insurance for BMW customers?
Answer: ICICI Lombard General Insurance

9). India and which country pledged to pursue new opportunities to bolster economic growth and sustainable development, promote peace and security?
Answer: USA

10). Minister of State for Information and Broadcasting Col. Rajyavardhan Rathore congratulated which of the following Radio channel on completion of 80 years?
Answer: All India Radio

11). Which of the following government has launched a smartphone app that would alert users for possible terror attacks and provide them information on how to stay safe?
Answer: France

12). The World Bank Group President Jim Yong Kim has slashed its 2016 growth forecast by 0.5 per cent to how much per cent?
Answer: 2.4 percent

13). Which of the following Bank has signed a MoU (MoU) with Jain Farm Fresh Foods Ltd (a subsidiary of Jain Irrigation Systems Ltd) to help farmers associated with the latter to avail of finance against receivables due from the company?
Answer: State Bank of India

14)). India and which country have joined hands to start an observational campaign from June 8 to July end to better understand small-scale processes that drive monsoon variability and predictability recently?
Answer: United Kingdom

15). Global e-commerce giant Amazon has announced that it will step up investments in India by pumping in another $3 billion in the country. Who is the CEO of Amazon?
Answer: Jeff Bezos

16). The Forbes' 100 Most Powerful Women' in the world list 2016 is topped by ____________. Forbes’ world’s 100 most powerful women includes the women who are building billion-dollar brands and calling the shots in the financial markets.
Answer: Angela Merkel

17). Name the Chess Grandmaster who has passed away recently in Wohlen, Switzerland?
Answer: Victor Korchnoi

18). Name the bilateral air exercise, the second in the series between the Indian Air Force(IAF) and the United Arab Emirates Air Force(UAE AF), concluded at the Al Dhafra Air Base in the UAE.
Answer: Desert Eagle II

19). Maria Sharapova has been banned for two years by the International Tennis Federation for using a prohibited drug. She belongs to which of the following country?
Answer: Russia

20). T S John has passed away at a hospital recently. He was the former assembly speaker of?
Answer: Kerala



For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">