11 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO Set-28:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). India will host the ________ annual summit of BRICS from October 15-16 in Goa?
Answer: Eighth

2). The World Trade Centre (WTC) will hold its second Make in India programme on ‘Microfinance: A Game Changer for Financial Inclusion’ in which place?
Answer: Goa

3). India, Japan & which country kicked off their marine war games, Malabar Exercise, near South China Sea?
Answer: USA

4). US President Barack Obama has approved new authorities for U.S. forces in which country that loosen restrictions over airstrikes & give US forces more flexibility?
Answer: Afghanistan

5). Union Urban Development Ministry has sanctioned how much rupees for development of Machilipatnam town in Andhra Pradesh under the AMRUT scheme?
Answer: Rs. 37.5 crore

6). Market regulator SEBI has put in place stricter KYC norms & disclosure regime for Participatory Notes. Where is HQ of SEBI?
Answer: Mumbai

7). India with which organization agreed to resolve the outstanding issues for resumption of long-stalled negotiations for a proposed free trade agreement recently?
Answer: European Free Trade Association (EFTA)

8). Legendary ice hockey player Gordie Howe, who was nicknamed Mr. Hockey has died. Which Country do he belongs to?
Answer: Canada

9). President started his six day three-nation tour to Ghana, Ivory & Namibia. These countries are located in which continent?
Answer: Africa

10). The Centre has approved projects worth over how much for developing Ramayana, Krishna & Buddhist circuits in UP recently?
Answer: Rs.300 crore

11). Shiyal bet having about 800 households with a population of 6,000, was lit up. It is located in?
Answer: Gujarat

12). Veteran theatre personality Achyut Lahkar known as the father of the Bhramyaman or Mobile Theatre of ________ passed away.
Answer: Assam

13). Name the ace Indian shuttler, who has lifted the Australian Open Super Series Badminton tournament title.
Answer: Saina Nehwal

14). The Chief Minister of which state has ordered to set up a 'Pharma City' in Rangareddy & Mahbubnagar districts?
Answer: Telangana

15). Real Madrid Cristiano Ronaldo has become the first athlete from a team sport to top Forbes annual list of the World's Highest-Paid Athletes. He belongs to which of the following country?
Answer: Portugal

16). The World Day against Child Labour was observed on?
Answer: June 12

17). Which state has claimed to become the first state in India to have an open government data portal?
Answer: Sikkim

18). Google Inc. & with which Indian company have jointly launched ‘Internet Saathi’ program in Purulia district of WB?
Answer: Tata Trusts

19). DTH player Tata Sky introduces educational service, Tata Sky Classroom for its current 17 million subscribers across India. The service will provide audio-visual learning to children of class _________ with the NCERT syllabus.
Answer: Class 5th to 8th

20). Which company has acquired the renewable energy (RE) subsidiary of Delhi-based Welspun Renewables Energy Pvt Ltd?

Answer: Tata Power



For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">