21 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO/Clerk 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO/Clerk Set-38:
Dear Readers, IBPS PO/Clerk 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). Name the person, who has take charge as the first woman chief justice of Nepal’s Supreme Court?
Answer: Sushila Karki

2). Who won the Gourmand World Cookbook Award 2015-2016?
Answer: Nimi Sunilkumar

3). The Central government has set-up a high-level committee to consider increase in minimum support price for pulses and bonus for farmers headed by whom?
Answer: Arvind Subramaniam

4). Name the country, which has signed a landmark deal for the construction of a 1,320-megawatt coal-fired power plant with India?
Answer: Bangladesh

5). Name the European aviation major, Which has awarded a contract to Mahindra Aerostructures to supply airframe parts for its AS565 MBe Panther copter?
Answer: Airbus Helicopters

6). Name the public sector bank, which has signed a MoU with the SINE, IIT Bombay’s technology business incubator, to promote innovation by startups in the financial sector?
Answer: SBI

7). Name the Trade Organisation, which has signed a memorandum of understanding (MoU) to foster trade between Sanya City and Karnataka?
Answer: KRETO (Karnataka Region Economic and Trade Organisation)

8). Name the University which has got the approval for changing its name by the Union Cabinet?
Answer: Rajendra Central Agricultural University

9). The Union Cabinet has approved the revised cost of which project in Bhutan?
Answer: Punatsangchhu-ll

10). Name the place for which India's first ever direct bus service have been launched recently?
Answer: Pokhara

11). Name the scheme which has been approved by a union cabinet chaired by PM Modi with an outlay of rs. 12000 crore to impart skilling to one crore people over the next 4 years?
Answer: Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana (PMKVY)

12). The French firm Safran Helicopter Engines has agreed to establish a support centre in India for national and international rotorcraft customers with which defence company?
Answer: Hindustan Aeronautics Limited (HAL)

13). Name the person, who has appointed as CBSE chairman?
Answer: Rajesh kumar chaturvedi

14). Name the state which has set the target to construct toilets across all villages of the state by March 2019?
Answer: Nadia

15). Namer the country, Which has successfully conducting the proof firing of Armament system for 155 mm x 52 calibre ATAGS?
Answer: India

16). The Income Declaration Scheme 2016 is providing an opportunity to domestic black money holders to come clean by paying tax and penalty of how much percentage on undisclosed assets?
Answer: 14.45%

17). Name the power plant equipment manufacturer, which has commissioned another 250 MW unit in Gujrat?
Answer: BHEL

18). Name the person, who has appointed as new Foreign Minister of Maldives?
Answer: Mohammed Asim

19). The government has set up a Regional Centre for Biotechnology Traning and Education at which place?
Answer: Faridabad

20). Name the countries, which have agreed to enhance technical and institutional cooperation specific to hydrocarbons and energy?
Answer: India & US





For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">