22 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO/Clerk 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO/Clerk Set-39:
Dear Readers, IBPS PO/Clerk 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). Name the department who has initiated a process to launch “tri-netra” program?
Answer: Indian Railways Department

2). What is the minimum denomination of gold is subscribed under “sovereign gold bonds” by finance minister of India?
Answer: 1 gram

3). Which Indian bank has recently signed an agreement with the World Bank for $625-million credit facility to support grid connected rooftop solar programme in India?
Answer: State Bank of India

4). Which Portal was launched by Railways Ministry for employees' grievances redressal?
Answer: NIVARAN portal

5). “Exercise RIMPAC 2016” the multilateral naval exercise has started in which country?
Answer: United States

6). Which companies has become the official sponsor of Indian contingent to the Rio Olympics 2016?
Answer: Amul

7). Who became the first Indigenous woman to be elected to the House of Representatives of Parliament of Australia?
Answer: Linda Burney

8). Which Bank recently opens innovation lab for start-ups in Bengaluru?
Answer: Axis Bank

9). Which Indian personality has been conferred with the 2016 Bharat Gaurav award?
Answer: Neerja Bhanot

10). The State Bank of India(SBI) has tied-up with which e-commerce firm to offer pre-approved EMI facility to shop online?
Answer: Flipkart

11). The Reserve Bank of India in July 2016 signed MoU on supervisory cooperation and exchange of supervisory information with the national bank of ________.
Answer: Cambodia

12). What is India’s rank in Logistics Performance Index 2016 released by the World Bank?
Answer:35th

13). India’s first commercial dispute resolution centre and commercial court was inaugurated in which state?
Answer: Chhattisgarh

14). The Union Cabinet recently approved which of the following scheme for providing short term crop loan to farmers?
Answer: Interest Subvention Scheme

15). Name the footballer who recently was conferred Shan-E-Mohammedan?
Answer: Prasun Banerjee

16). Which committee has been constituted to examine the feasibility of a new financial year?
Answer: Shankar Acharya committee

17). The ‘Smart Pulse Survey’ will be conducted by which state government of India?
Answer: Andhra Pradesh

18). India was placed at what position in the Networked Readiness Index (NRI) 2016 that was released by the Geneva-based World Economic Forum (WEF)?
Answer: 91st

19). Which state launched the second phase of Haritha Haram programme of government in the state?
Answer: Telangana

20). Which bank launched India’s first full-fledged digital banking service for small-and medium enterprises?

Answer: HDFC Bank






For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">