24 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO/Clerk 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO/Clerk Set-41:
Dear Readers, IBPS PO/Clerk 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.


1). The Petrapole Integrated Check Post (ICP) has been launched between India and which neighbouring countries?
Answer: Bangladesh

2). Who was appointed as the Chief Executive Officer of Unique Identification Authority of India (UIDAI)?
Answer: Ajay Bhushan Pandey

3). Which Company topped the 2016 Fortune 500 list of the world's biggest firms that was released on 21 July 2016?
Answer: Walmart

4). Which state/UT introduced an online payment system for licensing and registration of food business operators in the national capital?
Answer: Delhi

5). Name the former French cyclist, who rode in eleven editions of the Tour de France, who died recently?
Answer: Dominique Arnaud

6). The first annual meeting of the Board of Governors of BRICS New Development Bank has been held in which country?
Answer: China

7). Who has recently become the first Indian Test Captain to score a double century outside India?
Answer: Virat Kohli

8). Facebook recently successfully completed test flight of its Internet drone. What is the name of the drone?
Answer: Aquila

9). Michelle Kakade, who has become the first person to complete the Indian Golden Quadrilateral on foot, is belonged to which city of India?
Answer: Pune

10). Which committee constituted to prepare guidelines for desiltation of River Ganga?
Answer: Madhav Chitale

11). India’s first green rail corridor has been launched in which of the following states?
Answer: Tamil Nadu

12). How much insurance cover has been offered by the Indian Railways for passengers?
Answer: 10 Lakh

13). Which banks have become first Indian banks to join SWIFT’s global payments innovation initiative?
Answer: ICICI Bank and Axis Bank

14). Which Bank has launched an Instant Money Transfer (IMT) Payment System on its ATMs in India?
Answer: SBI

15). Who was conferred with West Bengal’s Mahanayak Samman awards recently by Chief Minister Mamata Banerjee?
Answer: Bappi Lahiri

16). Who announced to Acquire Jabong to create India’s biggest fashion shopping destination?
Answer: Myntra

17). Which Indian bank has recently got in-principle approval from Securities and Exchange Board of India (SEBI) to start Asset Management Company (AMC) in India?
Answer: Yes Bank

18). India has signed $1 billion deal with which country for 4 P-8I submarine hunter aircrafts?
Answer: United States

19). Who has been appointed as the chief Brexit negotiator by the European Commission?
Answer: Michel Barnier

20). Which expert committee has been constituted to explore alternatives to pellet guns as non-lethal weapons?

Answer: T V S N Prasad committee





For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">