25 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO/Clerk 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO/Clerk Set-42:
Dear Readers, IBPS PO/Clerk 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.


1). Who was sworn in as the new Chief Justice of Allahabad High Court?
Answer: Justice Dilip Babasaheb Bhosale

2). Pashudhan Bima Yojana launched by which State?
Answer: Haryana

3). Who was conferred with the 2016 Lifetime Achievement Award by the Advertising Agencies Association of India (AAAI)?
Answer: Srinivasan K Swamy

4). Which committee will be constituted by Union Government for timely implementation of Central Schemes?
Answer: Disha

5). Military Exercise ‘Maitree’ is a joint military exercise between which countries?
Answer: India-Thailand

6). Name the train that was train that was flagged off by Railway Minister Suresh Prabhu between Agartala and Delhi?
Answer: Tripura Sundari Express

7). Who has been elected as the first woman governor of Tokyo?
Answer: Yuriko Koike

8). Who has taken over as the Chairperson of Central Board of Direct Taxes?
Answer: Rani Singh Nair

9). Which team won the fourth edition of Pro Kabaddi League?
Answer:Patna Pirates

10). Name the typhoon that made its landfall near Dapeng Peninsula in China’s Guangdong province?
Answer: Typhoon Nida

11). The Shaurya Home Loan for Defence Personnel has been launched by bank?
Answer: State Bank of India

12). Angela Ruggiero, who has been elected as the new chairperson for the International Olympic Committee (IOC)’s Athletes’ Commission, is associated with which sports?
Answer: Ice hockey

13). Which portal has been launched by the Reserve Bank of India ( RBI) to curb illegal money pooling by firms?
Answer: Sachet

14). Who has been appointed as the Head of BCCI legal panel to interact with Justice Lodha committee?
Answer: Markandey Katju

15). The 7th SAARC Immigration Authorities meeting was recently held in which city?
Answer: Islamabad, Pakistan

16). Indian Railways has recently tied up with which mobile wallet company to ensure food delivery in train coaches with e-cash payments?
Answer: MobiKwik

17). Who has been appointed as the new Secretary to Prime Minister Narendra Modi?
Answer: Bhaskar Khulbe

18). Who will be honoured with the 2016 Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award?
Answer: Shubha Mudgal

19). Who has become the first Indian woman to join the International Olympic Committee?
Answer: Nita Ambani

20). Who has been appointed as the Managing Director & CEO of the CARE Ratings?

Answer: Rajesh Mokashi






For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">