26 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO/Clerk 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO/Clerk Set-43:
Dear Readers, IBPS PO/Clerk 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). The ‘Make in India’ organized by the Department of Industrial Policy and Promotion under the Ministry of Commerce and Industry to attract investment in the state as well as in the country held at
Answer: Bhubaneswar

2). Which state government of India will launch its Anti-Corruption Index to measure the graphs of corruption in all spheres of society under ‘zero tolerance to corruption’ policy?
Answer: Kerala

3). The Andhra Pradesh government has recently signed pact with which country to develop food value chain in the state?
Answer: Japan

4). Who has been conferred with the Mohun Bagan FC’s prestigious Mohun Bagan Ratna (jewel) for 2016?
Answer: Syed Nayeemuddin

5). Which union ministry has launched Twitter Sewa for addressing the complaints of common man in the telecom and postal sectors where the complaints will be lodge through Twitter handle “@manojsinhabjp”.
Answer: Manoj Sinha, Ministry of Communications

6). Which country has successfully launched its first mobile telecom satellite “Tiantong-01”?
Answer: China

7). Which State has launched ‘Baristha Bunakar Sahayata Yojana’, a special assistance scheme for elderly weavers?
Answer: Odisha

8). Which state government has recently launched online service for consumers to apply for low-tension service connections?
Answer: Tamil Nadu

9). Name the grandmaster of India who successfully retained the Commonwealth Chess championship crown in Colombo, Sri Lanka?
Answer: Abhijeet Gupta

10). Who headed the BCCI Panel that was formed to advice on SC verdict on implementation of Justice Lodha committee recommendations?
Answer: Justice (retd) Markandey Katju

11). The Parliament passed The Constitution (122nd Amendment) amendment bill. It is related with .....?
Answer: GST

12). What is the current repo rate, as per the recently released RBI’s 3rd bi-monthly monetary policy review for FY 2016-17?
Answer:6.5 %

13). Which Indian personality will be honoured at the United Nations on India’s 70th Independence Day?
Answer: M.S.Subbulakshmi

14). TKV Desikachar passes away recently. Who was he ?
Answer: Yoga Guru

15). Who won first gold for host country Brazil in Rio Olympics?
Answer: Judoka Rafaela Silva

16). International Meeting on Counter Terrorism was held at which place?
Answer: Bali, Indonesia

17). Name the swimmer who became the first swimmer to win four consecutive gold medals in same event?
Answer: Michael Phelps

18). Which Satellite was launched by China for the protection of its maritime rights?
Answer: Gaofen-3

19). The Maternity Benefit (Amendment) Bill, 2016 that was passed by Rajya Sabha seeks to amend the Maternity Benefit Act of the year?
Answer: 1961

20). The Union Government has decided to set up a committee to look at easing the policy regime for e-commerce players. Who will head the committee?
Answer: Amitabh Kant, CEO of NITI (National Institution for Transforming India) Aayog





For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">