27 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO/Clerk 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO/Clerk Set-44:
Dear Readers, IBPS PO/Clerk 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). Which Financial institutions has announced a comprehensive Housing finance scheme called prapti with an attractive 4% interest rate?
Answer: Tata Capita Housing

2). Which Company has joined with India’s largest lender State Bank of India to corporate citizenship collaboration?
Answer: Oracle

3). Which state has been selected for the prestigious All India Coordinated Rice Improvement Award for the year 2015?
Answer: West Bengal

4). Who has taken over the charge of Air Officer Commanding-in-chief of the southern Air Command?
Answer: S Neelakantan

5). Which University to perform world’s first genetic editing trial on humans aiming to cure lung cancer?
Answer: Sichuan University

6). Which Bank partnered with APOLLO India credit Opportunity Management LLC for an Asset Reconstruction Company?
Answer: ICICI

7). Lok Sabha passes National Institutes of Technology, Science Education and Research (Amendment) Bill, 2016 for setting up NIT in which state?
Answer: Andhra Pradesh

8). Which State has enacted Draconian Excise and Prohibition Bill, 2016 to restrict Alcohol usage?
Answer: Bihar

9). What is the theme of Swachh Bharat special campaign is being organized by The Ministry of Drinking Water and Sanitation throughout August 2016?
Answer: Freedom from Open Defecation

10). Which country unveiled a new economic stimulus package worth more than $275 billion in order to get the conking economy back to form?
Answer: Japan

11). Which Insurance products to reach all household through Alibaba & Ant Financial Services tie up for Insurance selling though E – Commerce Platform?
Answer: AXA Insurance

12). The two day long first technology meet under the targets of the ambitious Hydrocarbon Vision 2030 for Northeast India held in which city?
Answer: Guwahati, Assam

13). What is the name of website which is launched by the Reserve Bank of India to curb illegal and unauthorized pooling of funds by unscrupulous firms?
Answer: sachet.rbi.org.in

14). Which Railway Station topped in cleanliness ranking in Vijayawada division and the Secunderabad based South Central Railway zone in implementing Swachh Bharat guidelines?
Answer: Nellore

15). The Upper house passed a bill to amend the constitution that would facilitate the straightening of which tax?
Answer: Goods and Service Tax

16). State Bank of India has planned to merge its associate banks with itself to make the merged entity operation with effective from which year?
Answer: April 2017

17). Reserve Bank of India has framed a panel to study the various facets of which finance in India?
Answer: House hold

18). Who has inaugurated the C Band Polari metric Doppler Weather Radar to be installed in the Southern states at the Vikram Sarabhai Space Centre?
Answer: A S Kiran Kumar

19). In which country Ever Win Company & Ltd. organized 1,007 robots to set a new Guinness World Record for “Most Robots dancing simultaneously”?
Answer: China

20). Which bank has launched group credit life insurance scheme in Mangalore to increase the insurance cover of the growing population?
Answer: Corporation Bank




For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">