28 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO/Clerk 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO/Clerk Set-45:
Dear Readers, IBPS PO/Clerk 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). Which company acquired Hyderabad based Melgain belonged to IssarPharma to promote the product in other global markets?
Answer: Zydus

2). Which section of Company has signed a formal Joint venture agreement with MSTC Ltd to set up India’s First of its kind Greenfield auto shredding and recycling capability?
Answer: Mahindra

3). Indian Railway Catering and Tourism Corporation signed Memorandum of Understanding with which State Government to provide improved hospitality and tourism services?

Answer: Manipur
4). Which Asian Country has recorded the largest current account surplus in the first half of 2016 that quantify the international trade of goods, services and investments?
Answer: Japan

5). Which state has launched a new scheme for elderly weavers in the state to mark the National Handlooms Day named as “BaristhaBunakarSahayataYojana”?
Answer: Odisha

6). According to ASSOCHAM which state tops in growth in the industry and service sectors in the last ten years?
Answer: Uttarkhand

7). Quit India Movement 2 against various social ills has been launched by which state?
Answer: Maharashtra

8). Which company along with Max group merges life insurance businesses to create company worth Rs 67,000 crore?
Answer: HDFC

9). Which organisation along with State run Power major NTPC has entered into collaboration in low emission technologies?
Answer: Commonwealth Scientific and Industrial Research (CSIRO)

10). Ministry of Environment Forest and Climate change run Wildlife Institute of India (WII) will establish repository on tigers, under its new Tiger Cell in which City?
Answer: Dehradun

11). What is the name of high-resolution radar imaging satellite is launched by the China?
Answer: Gaofen-3

12). Madhya Pradesh along with which Union territory joined Centre’s Power deft revitalizing power discoms UDAY scheme that will save the state Rs 17,515 crore?
Answer: Puducherry

13). Which company has acquired US based Job Portal Monster Worldwide Inc for $429 million in all cash deal is likely to close in Quarter 4 of 2016?
Answer: Randstad

14). Union Government has declared that the Non Performing Assets of Commercial banks have been increased by how much percentage?
Answer: 4

15). Millionlights in partnership with DEN Manoranjan Satellite initiated first Indian TV Channel focused on higher education and skill development in which city?
Answer: Pune

16). Union Government approved the introduction of pension and post-retirement medical schemes for which corporation as per the guidelines of Department of Public Enterprise?
Answer: Food Corporation of India

17). Name theMobile App that has been launched by Union Minister of Science and Technology and Ministry of Earth Sciences aimed at helping women ensure their safety in the national Capital.
Answer: I Feel Safe

18). Ministry of Mines, inaugurated the Nickel, Copper and Acid Recovery Plant of Hindustan Copper Limited in which State?
Answer: Jharkhand

19). Which State has agreed to implement the PradhanMantri Faisal BimaYojana on an experimental Basis Kharif season with immediate effect?
Answer: Bihar

20). The Union Government has given its approval to sign an agreement for economic cooperation which Country?

Answer: Croatia



For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">