30 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO/Clerk 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO/Clerk Set-46:
Dear Readers, IBPS PO/Clerk 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). Which State Government has made initiatives to check genuineness and updating the complete inventory of horns, verification of rhino horns?
Answer: Assam

2). Which State Government signed a Memorandum of Understanding with India Trade and Exhibition Centre, Dubai for promotion of Skill Development, Investment and Tourism?
Answer: Rajasthan

3). Which State has inaugurated the State’s first “Sewa Kendra” in order to provide efficient and transparent Governance to the people?
Answer: Punjab

4). Which Bank has tied up with the E-Commerce Market Place Flipkart by expanding the Bank’s in-app shop to book air tickets, hotels and bus tickets?
Answer: Kotak Mahindra Bank

5). Which bank has partnered with Korea Development Bank to sign an MoU to develop business synergies in the domains of Corporate finance, project finance and asset finance?
Answer: State Bank of India

6). Which institute has bagged the 5 medals for Young Scientists award for the year 2015 by the Indian National Science Academy?
Answer: Indian Insitute of Science, Bengaluru

7). Which Private sector bank partnered with India’s Largest Banker State Bank of India for their co-branded credit card for the Customers?
Answer: South Indian Bank

8). National Payments Corporation of India tied up with which bank to launch an USSD based *99# mobile application for their customers?
Answer: Union Bank of India

9). The Four day long Counter – Terrorism Financing summit 2016 has been conducted in which country to collectively develop regional solutions to critical tourism financing issue and risks?
Answer: Indonesia  

10). Which state government has lauched an online service for customers to apply for low-tension service connection?
Answer: Tamil Nadu

11). The founder of Akshardham temples and a saint of the Swaminaryan passed away due to prolonged illness at the Sarangpur temple. Who is he?
Answer: Pramukh Swami

12). Union Government has intimated the revised tax treaty with which country under the treaty India will impose capital gains tax on investments?
Answer: Mauritius

13). Which City hosted the first National Conference of Investigation agencies held on 12-13 August 2016 organised by Bureau of Police Research and Development and National Investigation Agency?
Answer: New Delhi

14). Times of India Group’s Times Internet joined with which bank to launch Co-branded debit cards with daily shopping limit of Rs. 2.75 Lakh and an ATM withdrawal limit of Rs. 1 lakh?
Answer: HDFC

15). Who has been selected as the Prestigious “Indian Council of Medicinal Research International Fellowship Award”?
Answer: Dr.Prashant Murumkar

16). Which Country researchers have developed a new electrical immunosensor for swift and reliable diagnosis of heart attacks at the point of care?
Answer: South Korea

17). Who has received the APJ Abdul Kalam Award for the year 2016 by Tamilnadu Chief Minister for meritorious services in the Higher Education Department?
Answer: P Shanmugam

18). Which state has become the first state to ratify Constitution Amendment Bill related to the Goods and Services Tax?
Answer: Assam

19). India’s first Bio-CNG plant will use agricultural residue to generate CNG to be commissioned in which city?
Answer: Pune

20). Which State Tourism presents an exclusive bike rally called ‘Freedom Ride’ held on 15 August 2016?
Answer: Goa



For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">