12 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO Set-29:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). According to Ernst and Young report, India’s rank in the Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI) is-
Answer: 3

2). The WPI Inflation in the month of April, 2016 is-
Answer: 0.34

3). An honorary fellowship by a UK student body to “celebrate and acknowledge his contributions in shaping the present and future of India”,is awarded to-
Answer: S Y Quraishi

4). An Indian-origin pioneering Tamil scholar and author, __________ who was instrumental in persuading the South African government to introduce Tamil as a language at secondary schools, died.
Answer: Cundasamy Kuppusami

5). The Man Booker International Prize for fiction “The Vegetarian,” an unsettling novel in which a woman stops eating meat and desires to become a tree, is awarded to-
Answer: Han Kang

6). An Indian American scientist who receive the prestigious ‘National Medal of Science’ award from US President Barack Obama-
Answer: Rakesh K Jain

7). Bank, has approved $625 million loan to support India’s grid-connected rooftop solar programme to generate clean energy-
Answer: World Bank

8). A newly appointed Director in Prime Minister’s office-
Answer: Namgya Khampa

9). An Indian-American politician, nominated by the US Senate to the post of Executive Director to the Asian Development Bank-
Answer: Swati Dandekar

10). Author, received PEN’s Literary Service Award for her “extraordinary creativity” and other humanitarian causes-
Answer: J.K.Rowling

11). According to the latest data release of US Treasury Department, country has the largest foreign holder of the US government securities-
Answer: China

12). Panel which review the Fiscal Responsibility and Budget Management (FRBM) Act of 2003,will be headed by-
Answer: N.K.Singh

13). An Indian American entrepreneur, nominated by US senate to the board of directors of the Overseas Private Investment Corporation-
Answer: Deven Parekh

14). A pact singned by state to set up India’s first solar wind hybrid power plant. The state is-
Answer: Himachal Pradesh

15). Justice (Retd) Mihir Kumar Jha took oath as the Lokayukt of a state-
Answer: Bihar

16). Recently an Indian bank which suffered the biggest-ever quarterly loss. Known by name-
Answer: PNB

17). India signed a Protocol amending the existing Convention and Protocol between the two countries for avoidance of double taxation and prevention of fiscal evasion with respect to taxes on income in Ljubljana, along with country-
Answer: Slovenia

18). The new FDI limit for well diversified companies in credit information companies (CICs) is-
Answer: 100%

19). Recently for transformation of President’s Estate into a smart township, president Pranab Mukherjee launched a mobile app, named as -
Answer: “Monitor”

20). Pakistan’s Prime Minister Nawaz Sharif inaugurated the Pakistan-China Optical Fibre Cable Project, which is _______ long.
Answer: 820 Km



For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">