13 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO Set-30:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). Who won the Canadian Grand Prix 2016?
Answers: Lewis Hamilton

2). Who became the fourth wicketkeeper in the world to reach 350 dismissals in One-day Internationals recently?
Answers: MS Dhoni, India

3). Public Sector Power equipment manufacturer Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) has commissioned 195 MW unit at?
Answers: Muzaffarpur, Bihar

4). Name the US translator who has passed away recently?
Answers: Gregory Rabassa

5). Closed Reduction Internal Fixation announced the launch of new centre for predictive analytics & decision solutions in?
Answers: Pune

6). The government has decided to enhance the buffer stock of pulses from 1.5 lakh tonnes to ............?
Answers: 8 lakh tones

7). Who is the present CEO of BSNL?
Answers: Anupam Shrivastasva

8). Assam Pradesh Congress Committee president ______passed away at AIIMS, New Delhi following cardiac failure recently.
Answers: Anjan Dutta

9). The “HelpAge SOS App’’ was launched by Lieutenant Governor Kiran Bedi at Raj Nivas in which union territory recently?
Answers: Puducherry

10). MoU was approved for cooperation in the field of agriculture & allied sector between India & which country?
Answers: Taiwan

11). During a recent event, 3049 people registered their spot in the Guinness book of world records for performing largest Karma Naach dance ever in which of the following Indian state?
Answers: Madhya Pradesh

12). Distinguished _________ writer, activist, thinker & cultural personality Mudrarakshasa has passed away.
Answers: Hindi

13). Which Bank has launched Bengaluru's first ATM that accepts Aadhaar number & Aadhaar fingerprint (biometric)?
Answers: DCB Bank

14). Name the union minister who will represent India at St Petersburg International Economic Forum,Russia.
Answers: Dharmendra Pradhan

15). In order to fund start-ups in the financial technology (fintech) space, the country’s largest lender SBI has set up which fund?
Answers: Rs.2000 crore

16). Name the Thailand Prime Minister who arrived in New Delhi for a three day visit to India with a high level delegation.
Answers: Prayut Chan-o-cha

17). Asian Development Bank has approved a USD 100 million (around Rs. 660 crores) loan to strengthen a key irrigation system and improve water management in the Vennar sub-basin of Cauvery Delta in which state?
Answers: Tamil Nadu

18). The International Monetary Fund (IMF) approved 1.5 billion US dollar loan to which of the following country. IMF has already transferred 168 million US dollars as the first Installment with immediate effect to support the country’s economy?
Answers: Sri Lanka

19). Thailand-based agro-industrial conglomerate Charoen Pokphand Foods Public Company Limited (CP Foods) has forayed into the packaged foods business in India with a new chicken processing plant in which of the following states?
Answers: Andhra Pradesh

20). The South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC) is regional intergovernmental organization and geopolitical union in South Asia. SAARC was founded in which city in 1985?

Answers: Dhaka, Bangladesh



For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">