14 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO Set-31:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). The newly elected youngest president of BCCI is-
Answer: Anurag Thakur

2). IPS officer Aparna Kumar who achieved fateh on Mount Everest belongs to state cadre-
Answer: Uttar Pradesh

3). Snapdeal, is likely to buy a fashion e-tailor company, the name of company is-
Answer: Jabong

4). J Jayalalitha sworn in as CM of Tamilnadu. She belongs to party -
Answer: AIADMK

5). RLV stands for-
Answer: Reusable launch vehicle

6). A CM has been conferred with the “Yug Kavi Siddhicharan Award”-
Answer: Pawan Chamling

7). BJP leader and former IPS officer Kiran Bedi was appointed as lieutenant governor of state-
Answer: Puducherry

8). An Indian documentary film who won the documentary award at the 69th Cannes FilmFestival is-
Answer: The Cinema Travellers

9). A newly appointed Chairman and Managing Director (CMD) of Nuclear Power Corporation ofIndia Limited is-
Answer: S.K. Sharma

10). Uttarakhand Governor K K Paul released a book for teacher’s. The book name is -
Answer: Visual Disability

11). Tyre Maker _____ Tyres and Wildlife Trust of India have entered into a partnership to restore critical mangrove project in Kerala’s Kannur district.
Answer: Apollo

12). Winter Olympics will be held in 2018,in country-
Answer: Pyeong Chang

13). Recently, an individual resigned from the postof Director and Non-Executive Chairman of Zee Media-
Answer: Subhash Chandra

14). A multi-lateral lending agency, made an agreement with India for 100 million $ for Urban Water Supply Modernisation Project. The agency is-
Answer: World Bank

15). A chief minister of Tripura, who written the book “Sambhal Ke Rahna in Chuppe hue Gaddaro se”, his name is-
Answer: Manik Sarkar

16). Recently, who took oath as the Chief Minister of Assam. Known as-
Answer: Sarbanand Sonowal

17). A first knowledge portal of India which focuses on becoming a single point source for multiple language learning, content and technology-
Answer: Bharatvani

18). A Bank, introduced a “Positive Pay” feature in its mobile banking application which allows customers to transfer images of the cheques they have issued to the bank. That bank is-
Answer: ICICI Bank

19). CBT had decided to increase benefits under the Employees’ Deposit Linked Insurance (EDLI)scheme from Rs. 3.6 lakh to _____.
Answer: Rs 6 lakh

20). The Cabinet Committee on Economic Affiar (CCEA) gave ex post facto approval to increase the foreign investment limit in YES Bank to percent -
Answer: 74%



For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">