15 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO Set-32:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). India and Thailand have inked two agreements in the field of?
Answer: Culture and education

2). India and which country launched a platform to promote and facilitate investments from the East Asian country recently?
Answer: South Korea

3). __________ is set to organise the first ever 'Yoga Olympiad' for all government and government-aided schools students ahead of the International Yoga Day on June 21.
Answer: NCERT

4). Name the Former Maharashtra Director General of Police who passed away in Mumbai recently.
Answer: Suryakanth Jog

5). Which country has defeated India 3-1 in the final of 14th Champions Trophy Hockey tournament in London?
Answer: Australia

6). Boeing and Tata Advanced Systems have laid the foundation of a new facility for its joint venture TATA Boeing Aerospace Ltd (TBAL) in which Indian city?
Answer: Hyderabad

7). Who all are the first women fighter pilots to be formally commissioned by the Indian Air Force recently?
Answer: AvaniChaturvedi, BhawanaKanth & Mohana Singh

8). What is Brexit?
Answer: The UK leaving from the EU

9). Who is appointed as Union Law Secretary recently?
Answer: Suresh Chandra

10). The Finance Ministry expects the country’s growth rate to climb to how much percent in the current financial year on the back of above normal monsoon?
Answer: 8.0 per cent

11). Name the Indian Foreign Secretary who visited China to step up India's efforts to get China's backing for membership to the NSG.
Answer: S Jaishankar

12). Which country's parliament has passed a contentious bill to allow medically-assisted death for terminally ill people?
Answer: Canada

13). Which state government has announced free admission for Divyang students in government institutes recently?
Answer: Assam

14). India and which country will set up a joint panel of parliamentarians to enhance relations and facilitate their visits to promote cooperation to tackle security issues and challenges facing the region?
Answer: UAE

15). The Reserve Bank of India (RBI) has decided to clean up the balance sheets of Indian banks, which are collectively saddled with a certain amount of bad loans, by the end of this fiscal. What is the amount of these bad loans?
Answer: Rs. 5 Lakh

16). A Week-long meeting of Nuclear Suppliers Group begin at which place from 20th June 2016?
Answer: Seoul, South Korea

17). As facilitated by the government of India Non Resident Indians (NRIs) can now open NPS accounts online if they have Aadhaar Card or PAN card. NPS stand for?
Answer: National Pensions Scheme

18). Who won the European Grand Prix 2016?
Answer: Nico Rosberg

19). India can maintain a growth rate of how much per cent in 2016-17 by the World Bank (WB)?
Answer: 7.6 percent

20). The United Nations organization dedicated to gender equality and the empowerment of women, announced the appointment of American award-winning actor ________ as Global Goodwill Ambassador recently.
Answer: Anne Hathaway



For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">