16 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO Set-33:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). Recently a ship was commissioned at Kochi by the Coast Guard Commander (Western Seaboard) Additional Director General SPS Basra, is-
Answer: “Arush”

2). ______ sworn-in as West Bengal’s chief minister for the second time.
Answer: Mamta Banerjee

3). A state government, UNICEF and the Rajendra Agriculture University, Pusa entered into an agreement to reduce malnourishment among women and children in the state, the state is-
Answer: Bihar

4). A person who received this year’s Harvard Business School Alumni Achievement Award is-
Answer: Sunil Bharti Mittal

5). Formula-one racer, who won this year’s Monaco Grand Prix-
Answer: Lewis Hamilton

6). An Indian cricketer, launched his clothing Brand “True Blue” is-
Answer: Sachin Tendulkar

7). Ritu Rani,who was dropped for Rio Olympics is related to sports-
Answer: Hockey

8). The Indian Meteorological Department provide state-wise Monsoon Forecast, from the financial year-
Answer: 2017

9). Country which became the third largest steel producer in the year 2015 is -
Answer: India

10). To strengthen security of women passengers in trains, Central Railway (CR) has introduced _______ system to alert officials in case of an emergency.
Answer: Panic Button

11). The charge of Flag Officer Commanding-in-Chief of the Southern Naval Command (SNC) is taken by-
Answer: A.R.Karve

12). Celebrated Italian theatre and film actor-director ______ died.
Answer: Giorgio Albertazzi

13). Japan’s Grand Fukuoka prize 2016 for outstanding contribution to Asian culture through music is awarded to-
Answer: A.R.Rehman

14). “Point of Sale” network, has become the country’s largest network of a bank-
Answer: SBI

15). According to the FICCI’s Economic Outlook Survey, India’s growth for the year 2016-17 will be-
Answer: 7.7%

16). Actor, has been appointed as the goodwill ambassador against leprosy by LEPRA India-
Answer: R Madhawan

17). According to the report by New World Wealth, India’s position in the list of top 10 wealthiest countries in the world is-
Answer: Seventh

18). As per the data released by Government, India’s per capita income rose by-
Answer: 7.4%

19). According to the Finance Ministry, the estimated GDP growth for the current financial year would be-
Answer: 8.0%

20). The newly approved superannuation age for doctors is-

Answer: 65 years




For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">