17 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO Set-34:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). Name the Sri Lankan fast bowler, who has been suspended by the International Cricket Council having being found to have an illegal action.
Answers: Shaminda Eranga

2). Who has been appointed as the Chairman of the prestigious National Institute of Fashion Technology (NIFT)?
Answers: Chetan Chauhan

3). Union Government approved how much percent FDI in Aviation, Defence and e-commerce sectors under the government approval route recently?
Answers: 100%

4). Which state has the country’s first-of-its-kind AYUSH University as the State cabinet has approved recently?
Answers: Haryana

5). Which film has won the best film and best script writers award at the Asia New Talent Awards in the 19th Shanghai International Film Festival recently?
Answers: Thithi

6). A bronze statue of Netaji Subhash Chandra Bose has been unveiled at the Indian cultural centre premises in which country?
Answers: Malaysia

7). What is the theme of The International World Refugee Day?
Answers: We stand Together With Refugees

8). What is the theme of the second International Day of Yoga?
Answers: Connect the Youth

9). Finance Minister Arun Jaitley released a commemorative silver coin on the occasion of 300th Martyrdom Day of Sikh General?
Answers: Banda Singh Bahadur

10). What is the rate of interest for both Five Year National Savings Certificate and Public Provident Fund Scheme?
Answers: 8.1%

11). Name the state which has launched a unique programme ‘Maitree Ek Gyan Yatra’ recently.
Answers: Assam

12). The yoga session at the UN on the occasion of second International Yoga Day has been led by Spiritual leader _________________ of Indian origin.
Answers: Sadhguru Jaggi Vasudev

13). Who has been appointed as the President of Gujarat Chamber of Commerce and Industry(GCCI) for the term 2016-17?
Answers: Bipin R Patel

14). Which of the following company has announced the launch of it's ‘Gboard’ keyboard for iPhone users in India?
Answers: Google

15). _________________, President and CEO, of global technology player and investment bank SoftBank Group (SBG) has resigned from his position recently.
Answers: Nikesh Arora

16). Which Bank has sold 18 per cent stake of Star Union Dai-ichi Life Insurance Company to joint venture partner Dai-ichi Life Insurance Company (DILIC)?
Answers: Bank of India

17). Indian Space Research Organisation (ISRO) successfully launched ______ satellites in a single mission from Satish Dhawan Space Centre in Sriharikota making a record.
Answers: 20

18). The National Aeronautics and Space Administration (NASA) unveiled the iconic X-57 Hybrid Electric Research Plane nicknamed as?
Answers: Maxwell

19). The computer called "Sunway TaihuLight" that can make 93 quadrillions calculations per second has claimed the top spot on the list of the world’s most powerful supercomputers, designed and made in which of the following country?
Answers: China

20). Who would become president and chief operating officer to replace Nikesh Arora of SoftBank Group Corporation?
Answers: Ken Miyauchi



For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">