19 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO Set-36:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). Name the portal, which has launched by Shri Suresh Prabhakar Prabhu for redressal of service related grievance of serving and former railway employees?
Answers: Nivaran Portal

2). Name the international financial institution, which has signed an agreement with the International Solar Alliance (ISA)?
Answers: World Bank Group

3). Name the online teacher education portal that is launched by the Union Human Resource Development (HRD) Ministry?
Answers: Prashikshak

4). Name the states, which have maintained the first and second rank respectively in 2015, according to the data received from Tourism Departments of various States and UTs?
Answers: Tamil Nadu and Utter Pradesh

5). Name the company, which has signed a shareholder agreement with SBI have signed Subscription and Shareholders’ Agreement to set up payments bank?
Answers: Reliance Industries Limited (RIL)

6). Which former London mayor was the favourite PM candidate and bowed out on June 1?
Answers: Boris Jonhson

7). The Indian Navy has launched the last of the series of the WJFAC ship in which city?
Answers: Kolkata

8). What was the theme for the 2nd BRICS youth summit?
Answers: Youth as bridge for Int   ra BRICKS exchanges

9). Name the bank which has signed the agreement with World Bank for US dollar 625 solar power project?
Answers: SBI

10). Name the state, Which has set a benchmark for itself by becoming a fully solar-powered institution in the state?
Answers: Meghalaya

11). Now in Rajasthan, it is mandatory to pay how much % of the prescribed minimum wage for a person who works for less than 4 hours in a day?
Answers: 50%

12). Name the Athlete, Who has bettered her national record with a 59.87m throw at the 56th National Inter-State Senior Athletics Championships in Hyderabad?
Answers: Annu Rani

13). Which state has announced that it would develop an industrial township in the state at an expense of 5 billion dollar on 2 July 2016?
Answers: Haryana

14). Name the company, which has entered into an agreement with Nirma Ltd to sell its entire 100% holding?
Answers: Lafarge-Holcim

15). Name the State, which has launched four mobile apps for timely intervention into emergency situations?
Answers: Maharashtra

16). Who won the Gourmand World Cookbook Award 2015-2016?
Answers: Nimi Sunilkumar

17). Name the person, who has take charge as the first woman chief justice of Nepal’s Supreme Court?
Answers: Sushila Karki

18). What is the theme for World Population Day 2016?
Answers: Investing in teenage girls

19). The French firm Safran Helicopter Engines has agreed to establish a support centre in India for national and international rotorcraft customers with which defence company?
Answers: Hindustan Aeronautics Limited(HAL)

20). Name the airline which has been named as the world's best airline in 2016 Skytrax World Airline Awards?
Answers: Emirates






For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">