20 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” for IBPS PO 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”  for IBPS PO Set-37:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). Name the country, which has Signed Mou with India for bilateral cooperation in water resources management and development?
Answer: Tanzania

2). Name the Indian naval ships, which have reached Russia as part of efforts to enhance maritime cooperation between the navies of both countries?
Answer: Anti - Submarine Tarpido Varunsastra

3). Name the India’s leading food products company, which has signed up as the official sponsor for the Indian contingent to the Rio Olympics 2016?
Answer: Amul

4). Name the missile, which was successfully tested from Balasore district of Odisha, recently?
Answer: Barak-8

5). Name the international financial institution, which has signed an agreement with the International Solar Alliance (ISA)?
Answer: World Bank Group

6). Name the portal, which has launched by Union Minister for Human Resource Development, Smriti Irani, recently?
Answer: Prashikshak

7). Name the app, which has Union Agriculture & Farmers' Welfare Minister, Shri Radha Mohan Singh?
Answer: Crop Manager for Rice-based Systems (CMRS)

8). RITES supplies 60 broad gauge passenger coaches to which country?
Answer: Bangladesh

9). Name the Former cricketer, Who has resigned from his post as media representative in ICC’s prestigious Cricket Committee?
Answer: Ravi Shastri

10). The World's largest international maritime exercise RIMPAC 2016 has begun at which place recently?
Answer: Hawaii USA 26 countries 25 edition

11). Name the company which has signed the subscription and shareholders agreement with SBI to set up payment bank joint venture?
Answer: Reliance Industries Ltd.

12). Which pilot project has been inaugurated by the President Pranab Mukherjee at Rashtrapati Bhavan in New Delhi?
Answer: Smart Village Pilot Project

13). Name the Union minister of steel and mines who has unveiled the National mineral exploration policy?
Answer: Narendra Singh Tomar

14). Name the country which has been elected as the Associate Member of International Cricket Council (ICC) recently?
Answer: Saudi Arabia

15). As per the new tax treaty between India and Cyprus, the capital gain tax will be levied on the sale of shares of investments applicable after which date?
Answer: 1 April 2017

16). Name the woman who has become the first woman to receive Award for Exceptional Bravery at Sea?
Answer: Radhika Menon

17). Name the Pakistani philanthropist, social activist, ascetic and humanitarian who has passed away recently?
Answer: Mr. Abdul Sattar Edhi

18). India has handed over 30 SUVs to which country recently as a part of completing the delivery of 4.5 million US dollar grant assistance?
Answer: Mozambique

19). Name the e-commerce company, Which has acquired Bangalore-based Cubeit?
Answer: Myntra Design Pvt Ltd.

20). Name the European aviation major, Which has awarded a contract to Mahindra Aerostructures to supply airframe parts for its AS565 MBe Panther copter?

Answer: Airbus Helicopters






For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">