2 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-19:


Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). Who is the founder and chairman of Finolex Group,who died recently at the age of 86 years?
Answer: Pralhad P Chhabria

2). Which Senior IPS officer has been appointed as chief of Bureau of Civil Aviation Security (BCAS), the aviation security wing of the government?
Answer: Kumar Rajesh Chandra

3). American companySpaceX launched which unmanned rocket to put a communication satellite into orbit?
Answer: Falcon 9’

4). India ended its campaign at the International Shooting Sport Federation (ISSF) Junior World Cup at which rank with 3 gold, 4 silver and 3 bronze medals, while Italy finished at the top spot in the medal table?
Answer: Fourth

5). What is the name given to the military exercise held by Indian Army in Suratgarh?
Answer: Chakravyuv II

6). Railway sections of which state has been identified to be made zero toilet discharge sections, in the second phase?
Answer: Gujarat

7). Name the Saudi Arabian veteran oil minister recently replaced with a close ally Deputy Crown Prince Mohammed bin Salman-
Answer: Ali bin Ibrahim Al-Naimi

8). Name the Pakistani rights activist and social media campaigner who was killed by unknown assailants in the country’s financial capital Karachi-
Answer:. Khurram Zaki

9). Canelo Alvarez defended his World Boxing Council middleweight belt by knocking out which boxer?
Answer: Amir Khan

10). According to Governor Raghuram Rajan, Reserve Bank is working on a new system for making public the list of __________.
Answer: Wilful Defaulters

11). Chief Minister N. Chandrababu Naidu launched which programme in Kadapa, under which loan waiver of Rs. 10,000 per acre would be extended to horticulturists in the State?
Answer: Runa Upasamanam

12). Tajima Naoki won the boys’ singles title of the BVG India-MSLTA B1 ITF Asian junior tennis championships. He belongs to which country?
Answer: Japan

13). Which of the following country has the highest e-commerce growth in the world?
Answer: India

14). According to the study of The Economist, What is India’s position in crony-capitalism?
Answer: 9th

15). Which single emergency number will be operational throughout India from January 1, 2017 to help people reach immediate services of police, ambulance and fire department?
Answer: 112

16). Union Minister for Culture and Tourism Dr. Mahesh Sharma released a Commemorative coin of Rs. 100/- and a Circulation coin of Rs. 10/- on birth occasion of-
Answer: Maharana Pratap

17). Veteran freedom fighter and former Communist Party leader __________ died.
Answer: Chennamaneni Rajeswara Rao

18). In which city the Union Minister for Micro, Small and Medium Enterprises (MSME) Kalraj Mishra inaugurated the HarmukhKhadi Gram Udyog Sansthan?
Answer: Srinagar

19). Which of the following player defeated Andy Murray to win Madrid Open Tennis Men’s Single title?
Answer: Novak Djokovic

20). Who was awarded with the Best actor prize at the British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) TV Awards?

Answer: Mark Rylance





For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">