3 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-20:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.



1). Name the US Secretary of State who became the first U.S. secretary of state to visit Hiroshima's atomic bomb museum commemorating victims of the 1945 U.S. nuclear attack.
Answer: John Kerry

2). Name the Kyrgyz Prime Minister who resigned after several parliament members accused his cabinet of corruption.
Answer: Temir Sariyev

3). Premier Futsal has named whom as its brand ambassador recently.
Answer: Virat Kohli

4). India has offered to invest $20 billion in which country's petrochemical, fertilizer and liquefied natural gas (LNG) facilities and in return sought cheap natural gas and land to set up the units?
Answer: Iran

5). Which bank has picked up 19.9 per cent stake in Airtel M Commerce?
Answer: Kotak Mahindra Bank

6). Which Outdoor gear, apparel and footwear company has launched a GPS tracking device called SPOT, a location monitoring device via app on smartphone?
Answer: Wildcraftt

7). Reserve Bank of India Governor Raghuram Rajan launched which payment system as its latest offering in boosting digital money transfers?
Answer: Unified Payments Interface (UPI) System

8). Which company planned to invest $200 million (about Rs.1,330 crore) in India over the next five years?
Answer: Pure Circle

9). With an aim to make karting more accessible to young drivers, which company has joined hands with Tata Motors to launch Indi-Karting National Series?
Answer: JK Tyre

10). Name the Auto maker which opened a technical training facility in the northern region at Manesar to create a pool of trained and talented technicians.
Answer: Ford India

11). The UAE’s mobile communications and technology provider du has partnered with which India’s mobility solutions provider for its value added services.
Answer: Mahindra Comviva

12). Which anti-talk faction of separatist outfit has threatened to blow up Bangladesh’s largest gas transmission pipeline, prompting authorities to order an intensified security vigil?
Answer: United Liberation Front of Asom (ULFA)

13). The Haryana Government decided to rename Gurgaon as what?
Answer: Gurugram

14). Who are the three Indians who are among 55 academically exceptional and socially committed people from across the globe selected for the prestigious Gates Cambridge scholarship?
Answer: Sagnik Dutta, Sampurna Chakrabarti and Malavika Nair

15). Which country will return two disputed Red Sea islands to Saudi Arabia after controlling it for over 60 years in a bid to “restore” the rights of Saudis?
Answer: Egypt

16). Name the Indian Actress who won the ‘Global Indian of the Year’ award this year.
Answer: Aishwarya Rai Bachan

17). India with which country have agreed “in principle” on a logistics support agreement- the first proposed in 2004 and resisted by the UPA government for a decade -that would make it easier for both militaries to share each other’s facilities?
Answer: The US

18). Name the Former Sri Lanka captain and dashing left-hander is all set to return as the chairman of the senior selection committee taking over from Aravinda De Silva.
Answer: Sanath Jayasuriya
19). Name the British cricketer who died after being shot by robbers in Trinidad.
Answer: Adrian St. John

20). Which court has directed the Board of Control for Cricket in India (BCCI) to shift all Indian Premier League (IPL) matches scheduled to be played after April 30 outside of Maharashtra?
Answer: The Bombay High Court




For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">