5 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-22:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). The world's largest Charkha is to be installed at which airport?
Answer: Indira Gandhi International Airport in New Delhi

2). Name the person who is the revenue secretary and headed a recent meeting of the "working group on intelligence apparatus?
Answer: Hasmukh Adhia

3). Who becomes first Indian woman gymnast to qualify for Olympics?
Answer: Dipa Karmakar

4). The OPEC meet which collapsed without freeze was going on at which place recently?
Answer: Qatar

5). World Heritage Day was observed all over the world on?
Answer: 18 April

6). Who is appointed as DG for Fire Services, Civil Defence and Home Guards?
Answer: P C Takhur

7). Name the co-founder of Hero Group who has passed away recently?
Answer: Satyanand Munjal

8). The WCD Minister Smt Maneka Sanjay Gandhi launch the Beti Bachao, Beti Padho scheme in additional how many districts?
Answer: 61 districts

9). Tennis player Rafael Nadal belonged to which country?
Answer: Spain

10). The Pulitzer prizes have been awarded in how many categories?
Answer: 21 categories

11). Who has been appointed chief selector of Pakistan?
Answer: Inzamam-ul-Haq

12). Name the two country which have signed the MoU for cooperation in traditional medicine and homoeopathy?
Answer: India and Mauritius

13). Recently which country test-Fires 'Iskander' Tactical Ballistic Missile?
Answer: Russia

14). Which organisation for the first time used an unmanned air vehicles or drones to inspect the ongoing work on the Dedicated Freight Corridor (DFC) project?
Answer: Indian Railway

15). Which Bank became the first private sector bank in India to open dedicated branch for startups?
Answer: RBL Bank

16). Name the American actress, who has passed away recently?
Answer: Doris Roberts

17). Recently which state government Notified Affordable Plotted Housing Policy for low & medium towns?
Answer: Haryana

18). Barack Obama has nominated Indian-American ________as the country’s next envoy to central African nation Chad?
Answer: Geeta Pasi

19). Who has been promoted to international outdoor umpire by the International Hockey Federation (FIH) following her good performance at the recently-held Hawkes Bay Cup in Hastings, New Zealand?
Answer: Durga Takhur

20). Name the Silicon valley coach and mentor, who has passed away recently?
Answer: William Bill Campbell





For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">