6 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-23:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.

1). The 14th meeting of the Foreign Minister of the Russian Federation, The Republic of India and the People's Republic of China was held in?
Answer: Moscow

2). Board of Control for Cricket in India (BCCI) appointed as its Chief Executive Officer (CEO) to whom?
Answer: Rahul Johri

3). Name the Minister of state (Independent Charge) of environment, forest and climate change, who will sign the Paris Agreement on behalf of India?
Answer: Prakash Javadekar

4). Emirates Airline continues long standing relationship to which organisation recently?
Answer: International Cricket Council

5). Breaking the gender barrier, seven women officers of Short Service Commission batch of 2008-09 have been granted permanent commission by?
Answer: Indian Navy

6). Who is appointed as Rubber Board chief?
Answer: Ajith Kumar

7). Who is appointed as New lokayukta for Goa?
Answer: P K Mishra

8). World Earth day celebrated on which day?
Answer: 22nd April

9). Which region has become the world’s first region to wipe out Malaria, a mosquito-borne vetor disease with zero cases reported in the year 2015 declared by WHO?
Answer: Europe

10). The National Assembly of which country elected the chief of the ruling Communist Party, Bounnhang Vorachit, as president in a transition of power necessitated by the completion of the maximum permissible 10 years in office by outgoing president Choummaly Sayasone?
Answer: Laos

11). Name the country, which has signed the MoU with India on technical cooperation in the field of capacity building, bench marking and bilateral exchange in infrastructure engineering?
Answer: Bhutan

12). Which country has replaced China as the top Foreign Direct Investment (FDI) destination according to FDI Intelligence?
Answer: India

13). The month-long Simhastha Kumbh mela, the largest congregation of Hindus, began in?
Answer: Ujjain, Madhya Pradesh

14). Name the Pop superstar who has passed away recently?
Answer: Prince Rogers Nelson

15). Who has been conferred with one of France’s top honour 'The Order of Arts and Letters' for her contribution in promoting peace, solidarity, culture, education, and development?
Answer: Mahatma Gandhi’s granddaughter Tara Gandhi Bhattacharjee

16). Name the Indian company which has become first to join EP100 campaign?
Answer: Mahindra and Mahindra

17). World Book Day or World Book and Copyright Day is a yearly event on?
Answer: 23rd April

18). Which country's first stealth fighter jet successfully took to the skies as the country joins a select group of world military powers wielding the radar-dodging technology?
Answer: Japan

19). Who has won a fifth term in office after taking more than 60 per cent of the vote in the first round of presidential polls in Chad?
Answer: Idriss Deby

20). The Ministry of External Affairs revoked Which businessman's passport under different sections of passport act?
Answer: Vijay Malya




For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">