7 Aug 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS”

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-24:
Dear Readers, IBPS PO 2016 Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.


1). Union Sports Ministry has decided to provide how much rupees per month as out of pocket allowance to the sports persons under the Target Olympic Podium (TOP) scheme in their preparation for the Olympics and Paralympics Games at Rio de Janeiro?
Answer: World Bank

2). Maharashtra state government is seeking a loan of 5,000 crore rupees from the which international organization for implementing drought-mitigation steps, from water conservation to changing crop patter?
Answer: 24th April

3). Dattu Bhokanal has qualified for the Rio Olympics after winning a silver in the finals of men's single sculls at the 2016 FISA Asian and Oceania Olympic Qualification Regatta at Chung-ju in South Korea. He is related to which game?
Answer: Rower

4). Which state govt has decided to give free laptops to first 500 meritorious students, who would secure a minimum of 95 per cent marks in annual Board examination of Class X in 2016-17?
Answer: Haryana

5). Congo's President Denis Sassou Nguesso named former Finance Minister as the Prime Minister, bringing a one-time opposition leader into the government, Who is?
Answer: Clement Mouamba

6). Name the Bollywood actor, who was named goodwill ambassador of the Indian contingent for the upcoming Olympic Games in Rio de Janeiro?
Answer: Salman Khan

7). India’s economy is likely to clock nearly what percentage growth in the current fiscal on the back of robust private consumption, which has benefited from lower energy prices and higher real incomes, according to PHD Chamber of Commerce?
Answer: 8 percent

8). Which Indian Company has bought crude oil from Iran after a 6-year break and is looking to strike a long-term fixed quantity deal, post lifting of sanctions?
Answer: Reliance Industries

9). Name the company, which plans to raise Rs. 300 crore through issuance of non-convertible debentures (NCDs) to meet its expansion plan?
Answer: Tata Motors

10). Retirement fund body EPFO plans to launch which system on May 1 to dissuade premature PF withdrawals and encourage state governments to join its pension system?
Answer: ‘One Employee One EPF Account’

11). The Army Commanders Conference is beginning in New Delhi.Who inaugurate the conference?
Answer: Defence Minister Manohar Parrikar

12). Who won women's doubles finals of Stuttgart Grand Prix tournament in Germany?
Answer: Caroline Garcia and Kristina Mladenovic

13). National Panchayati Raj Day (National Local Self-Government day) is the national day of India celebrated by Ministry of Panchayati Raj on?
Answer: 1 lakh Rupees

14). The Heart of Asia conference 2016 has begun at which place?
Answer: New Delhi

15). The 11th Indo-Mongolia joint training Exercise, -------- 2016 to promote military associations between India and Mongolia has commenced in Mongolia?
Answer: Nomadic Elephant

16). Which country challenged India, China and 11 others on navigation rights?
Answer: USA

17). Name the satellite which is all set to launch on 28th April, 2016?
Answer: IRNSS – 33

18). Mondelçz India which is best known for its Cadbury chocolates has inaugurated a Rs. 1,265-crore plant in?
Answer:  Andhra Pradesh

19). Which country will host the 2018 Commonwealth Judo Championships?
Answer: India

20). Which country's Government has ordered a two-day working week for public sector workers as a temporary measure to help it overcome a serious energy crisis?
Answer: Venezuela





For More Current Affairs Revision “TIT- BITS” – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">