11 Aug 2016

IBPS PO Exam 2016 – Section wise Full Test-12

IBPS PO Exam 2016 – Section wise Full Test-12:
Dear Readers, IBPS PO 2016 was approaching, for that we have given the Section wise Full Test which consist of all the three sections such as, Aptitude, Reasoning, and English. This Section wise Full Test will be provided on daily basis kindly make use of it.


QUANTITATIVE APTITUDE
Direction (1 – 5): Study the given chart carefully and answer the following questions


1). The number of passengers boarding Train A at Vadodara is what percent of the number of passengers boarding Train B at Mumbai?
a)    37.03%
b)    47.03%
c)    27.03%
d)    47.30%
e)    None of these

2). What is the difference between the speed of Train A and that of Train B?
a)    2.73 kmph
b)    1.97 kmph
c)    3.6 kmph
d)    2.62 kmph
e)    3.9 kmph

3). What is the ratio of the total passengers of Train A to that of Train B?
a)    102 : 79
b)    104 : 87
c)    103 : 87
d)    110 : 79
e)    113 : 87

4). The total income of Train A is what percent of the total income of Train B?
a)    180%
b)    159.51%
c)    123.29%
d)    125%
e)    127.64%

5). If the average speed of Train A increases by 10% then when will it reach to its destination?
a)    7:45 am
b)    9:45 am
c)    8:45 am
d)    10:45 am
e)    11:45 am

REASONING
Directions (6 – 10): Read the following information carefully and answer the questions given below:
A,B,C,D,E and F are six persons working in a company on different posts, viz Supervisor, Operator, Clerk, Accountant, Typist and Translator, but not necessarily in the same order. All of them like a different colour, viz Red, Black, Pink, Green, White and Yellow. They use three different types of vehicles, viz Scorpio, Mercedes and Honda, Amaze,but not necessarily in the same order.
At least two persons use the same type of vehicle. A uses Scorpio and likes Green colour but he is neither an Accountant nor a Supervisor. The person who is a Typist uses Scorpio and the one who is an operator uses Mercedes. E uses the same type of vehicle as the person who likes White colour but he is not a Translator. The one who is an Accountant uses Mercedes. C is a Typist and likes neither Black nor Yellow colour. Honda Amaze is used by the person who is a Translator. B is an Operator and likes Pink colour but he does not use the same vehicle as D.F does not like Red or Yellow colour. The person who uses Scorpio is neither an Operator nor a Supervisor. The persons who like Pink and Black colour use the same type of vehicle.
6). Who among the following is a Clerk?
a)    B
b)    E
c)    C
d)    A
e)    None of these

7). D likes which of the following colours?
a)    White
b)    Red
c)    Yellow
d)    Black
e)    None of these

8). Which of the following pairs uses Honda Amaze?
a)    F,C
b)    D,E
c)    D,F
d)    E,B
e)    None of these

9). C uses which of the following vehicles?
a)    Scorpio
b)    Mercedes
c)    Honda Amaze
d)    Can’t be determined
e)    None of these

10). Who among the following likes Yellow colour?
a)    E
b)    B
c)    D
d)    C
e)    None of these

11). What is the profession of the person who likes Yellow colour?
a)    Typist
b)    Accountant
c)    Supervisor
d)    Translator
e)    Can’t be determined
ENGLISH
Directions (12-16): In each of the following sentence there are two blanks spaces. Below each five pairs of words have been denoted by numbers (a), (b), (c), (d) and (e). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentences in the same sequence to make the sentence meaningfully complete.
12). The business management institute focuses on a well-rounded development, ______ that it believes cannot be _______ without public engagement.
a)   Anything, stopped
b)   Everything, possessed
c)   Nothing, conveyed
d)   All things, criticized
e)   Something, nurtured

13). The disproportionate ________ by the Indian forces against firing by the Pakistani forces has shown that Narendra Modi regime will not take truce ________ lightly.
a)   Revolution, breach
b)   Attack, contravention
c)   Ambush, offence
d)   Retaliation, violations
e)   Counter, infringement

14). You never realize that even the most nutritious diet cannot give you the ______ results if your digestive system is not fit enough to digest or absorb its nutrients ____
a)   Aspired, competently
b)   Desired, efficiently
c)   Considerate, dexterously
d)   Wished, comfortably
e)   Longed, freely

15). It is the old story of an anatomy professor in a medical college asking his students a trick question: which part of the human body can expand ______ times its size ______ excitement?
a)   Most, in
b)   Many, of
c)   Several, under
d)   Numerous, for
e)   Single, while

16). When the CAG offered different figures of ______ loss in 2G spectrum everybody, from Modi to the media, _______ for the highest amount.
a)   Notional, jumped
b)   National, dived
c)   Conceptual, bounced
d)   Fabulous, plummeted
e)   Hypothetical, up surged

Answers:
1)a   2)a   3)b   4)e   5)c   6)d   7)a   8)b   9)a   10)a   11)c  12)e   13)d   14)b   15)c   16)a

Solutions:

1). a)

2). a)


3). b)


4). e)


5). c)


(6 – 11):
Person
Proffession
Color
VehicleA
A
Clerk
Green
Scorpio
B
Operator
Pink
Mercedes
C
Typist
Red
Scorpio
D
Translator
White
Honda Amaze
E
Supervisor
Yellow
Honda Amaze
F
Accountant
Black
Merceds
6). d)
7). a)
8). b)
9). a)
10). a)

11). c)





For More IBPS PO 2016 Sectional Test-Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">