12 Aug 2016

IBPS PO Exam 2016 – Section wise Full Test-13

IBPS PO Exam 2016 – Section wise Full Test-13:
Dear Readers, IBPS PO 2016 was approaching, for that we have given the Section wise Full Test which consist of all the three sections such as, Aptitude, Reasoning, and English. This Section wise Full Test will be provided on daily basis kindly make use of it.


QUANTITATIVE APTITUDE
Directions (Q 1-5): In the following table, populations of 6 cities have been given. Study the following table carefully and answer the questions.

* Remaining are adult females

1). By what per cent is the number of adult males in cities C and D more than that of adult females in the same cities?
a) 33%
b) 35%
c) 30%
d) 35.9%
e) 40%

2). The number of children in city F is what per cent of the number of adult females in the same city?
a) 35
b) 39
c) 42
d) 43
e) 44

3). The difference between the number of adult females in the cities A and D is
a) 8031000
b) 8301000
c) 8130000
d) 8231000
e) None of these

4). What is the adult population in cities B and F?
a) 107458000
b) 104758000
c) 104458000
d) 114458000
e) None of these

5). What is ratio of total population of city D and city E?
a) 187 : 109
b) 187 : 119
c) 119 : 187
d) 129 : 187
e) None of these

REASONING
Directions (6 – 10): Read the following information carefully and answer the questions given below:
Six persons A, B, C, D, E and F are sitting around a round table facing towards the centre of the table in a restaurant. They have ordered for different items (Pizza, Strawberry, Vanilla, Burger, Pastries and Patties) as their lunch. They are wearing T-shirts of different colours, i.e. white, black, green, red, yellow and blue. Order of items for the lunch and colours of T-shirts are not necessarily according to the order of their names.
I.The persons who have ordered for Pizza, Vanilla and Pastries are neither in white T-shirt nor in black.
II.The persons who are in green and yellow T-shirts have neither ordered for Pizza nor for Vanilla.
III.A is neither in white T-shirt nor on the immediate left of the person who has ordered for Burger.
IV.The only person who is between E and F eats Strawberry. The person who is on the left side of the person in white T-shirt does not eat Patties.
V.D has ordered Burger and the colour of his T-shirt is green. He is facing the person who has ordered for Strawberry.
VI.One who has ordered for Pizza is seated opposite to the person wearing blue T-shirt, while the person whose T-shirt is of green colour is on the left of the person who has ordered for Pastries.
VII.One who has ordered for Patties is on the immediate right of the person in white T-shirt but on the immediate left of the person who has ordered for Vanilla.
VIII.C has not ordered for Vanilla while F has not ordered for Pizza.

6). Who among the following is in white T-shirt?
a) A
b) B
c) C
d) E
e) None of these

7). The only person, who is between E and D, is wearing T-shirt of the colour
a) red
b) blue
c) black
d) yellow
e) None of these

8). Who among the following has ordered for Pastries?
a) A
b) B
c) C
d) E
e) None of these

9). Which of the following is correctly matched?
a) A - Yellow - Burger
b) B - Red - Vanilla
c) E - Red - Pizza
d) F - Black - Pastries
e) None of these

10). The colour of the T-shirt of the person, who has ordered for Patties, is
a) red
b) yellow
c) blue
d) black
e) None of these

ENGLISH
Directions (Q. 11-15): choose the best alternative that fits at both the places in the context of each sentence.
11). (i) At thte middle of this year the government ________ a huge military parade.
(ii). Pakistani helicopter gunships _________ a predawn raid on a militant hideout and shot dead a top al-Qaeda operative.
a)   managed
b)   set
c)   showed
d)   staged
e)   arranged

12). (i) The Delhi government, in its bid to further PM Narendra Modi’s dream of building smart cities, ,has decided to curb the stray dogs and monkey ______ in the capital.
(ii) The European states retained a latent capability to _____ Britain’s own security.
a)   risk
b)   menace
c)   threat
d)   nuisance
e)   help

13). (i) His track record so far as Prime Minister shows that he can’t ________
(ii) Did the BJP mislead the country by promising more than it could _______ on black money?
a)   transfer
b)   pass
c)   deliver
d)   bring
e)   hand over

14). (i) From J Jayalalithaa to  Asaram and Subrata Roy to Rampal, people who we thught law couldn’t touch, have ____ on the cold, hard floor off prisons across the country.
(ii) We ______ up at Las Vegas at about 6.30 pm.
a)   landed
b)   came
c)   held
d)   turned
e)   rested

15). (i) a consortium of nearly 100 top city schools has decided to _____ out with guidelines and schedules for nursery admission this year.
(ii) I hope still to be in the side when the World Cup will ________ around next year.
a)   do
b)   hold
c)   play
d)   go
e)   come
 
Answers:
1)a   2)b   3)a   4)b   5)a   6)c   7)d   8)a   9)d   10)c  11)d   12)b   13)c   14)a   15)e

Solutions:
1). a)


2). b)

3). a)

4). b)

5). a)

(6 – 10):


6). c)
7). d)
8). a)
9). c)
10). d)





For More IBPS PO 2016 Sectional Test-Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">