7 Aug 2016

IBPS PO Exam 2016 – Section wise Full Test-8

IBPS PO Exam 2016 – Section wise Full Test-8:
Dear Readers, IBPS PO 2016 was approaching, for that we have given the Section wise Full Test which consist of all the three sections such as, Aptitude, Reasoning, and English. This Section wise Full Test will be provided on daily basis kindly make use of it.
QUANTITATIVE APTITUDE
Directions (Q. 1-5): Study the table carefully to answer the questions that follow:
Distance (in km) travelled by six trucks on six different days of the week

1). What is the average distance travelled by Truck S on all the days together?
a) 198
b) 296
c) 199
d) 299
e) None of these
2). If the speed of Truck P on Monday was 19.2 km/hr, what was the time taken by it to cover the given distance?
a) 10 hours
b) 11 hours
c) 9 hours 30 minutes
d) 12 hours 30 minutes
e) None of these
3). If to travel the given distance, the time taken by truck Q on Friday was 8 hours, what was its speed on that day?
a) 42.50 km/hr
b) 28.25 km/hr
c) 37.75 km/hr
d) 32.25 km/hr
e) None of these
4). What is the total distance travelled by all the trucks together on Saturday?
a) 1623 km
b) 1632 km
c) 1263 km
d) 1362 km
e) None of these
5). If on Tuesday, Truck R and Truck T travelled at the same speed, what was the ratio of the time taken by Truck R and that taken by truck T to cover their respective distances?
a) 154 : 159
b) 142 : 167
c) 161 : 173
d) Cannot be determined
e) None of these

REASONING
Directions (6 – 10): Study the following information and answer the given questions:s
Seven people Johnny Depp, Al Pacino, Robert Niro, Kevin Spacey, Brad Pitt, Russell Crowe and Tom Hank live on separate floors of a 7-floor building. Ground floor is numbered 1, first floor is numbered 2 and so on until the topmost floor is numbered 7. Each one of these is travelling to a different city, viz Delhi, Manchester, Paris, Cannes, Kansas, Brussels and London but not necessarily in the same order.
Only three people live above the floor on which Johnny Depp lives. Only one person lives between Johnny Depp and the one travelling to Brussels. Russell Crowne lives immediately below the one travelling to Manchester. The one travelling to Manchester lives on an even numbered floor. Only three people live between the ones travelling to Brussels and Paris. Brad Pitt lives immediately above Robert Niro. Brad Pitt is not travelling to Paris. Only two people live between Al Pacino and the one travelling to Kansas. The one travelling to Kansas lives below the floor on which Al Pacino lives. The one travelling to Delhi does not live immediately above or immediately below Al Pacino. Kevin Spacey does not live immediately above or immediately below Johnny Depp. Tom Hank does not travel to Corsica.
6). Who is the person exactly below the person who is travelling to London?
a) Al Pacino
b) Brad Pitt
c) Johnny Depp
d) Can’t be determined
e) None of these
7). Which of the following is true with respect to Tom Hank as per the given information?
a) The one who lives immediately below Tom Hank is travelling to Manchester
b) Tom Hank lives one floor number 7.
c) Tom Hank lives immediately below Brad Pitt.
d) Tom Hank lives on the lowermost floor.
e) Tom Hank is travelling to Brussels.
8). Who among the following lives on floor number 3?
a) The one travelling to Corsica
b) The one travelling to Kansas
c) Robert Niro
d) Tom Hank
e) Brad Pitt
9). Who lives on the floor immediately above Brad Pitt?
a) Johnny Depp
b) Al Pacino
c) Kevin Spacey
d) Tom Hank
e) Russell Crowe
10). To which of the following cities is Kevin Spacey travelling?
a) Manchester
b) Brussels
c) Paris
d) Kansas
e) Cannes

ENGLISH
Directions (Q.11-15): Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
A.   In this system, the bank’s computer is connected to a telephone link with modern.
B.   The function of telebanking services is based on the voice processing facility available with the bank computers.
C.   Some banks use a telephone answering machine, in which case the service is not really ‘telebanking’ per se, but simply a telephone-answering system.
D.   The caller, generally a customer of the bank, will be able to call the bank anytime and enquire balances or transaction history, and to transfer funds between accounts.
E.   The voice processing facility provided in the software identifies the caller by keyword and provides him services with suitable reply.

11).Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a)   E
b)   D
c)   C
d)   B
e)   A
12).Which of the following should be the LAST (FIFTH) sentence after rearrangement?
a)   A
b)   C
c)   B
d)   D
e)   E
13).Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a)   C
b)   B
c)   D
d)   E
e)   A
14).Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
a)   D
b)   A
c)   E
d)   B
e)   C
15).Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a)   B
b)   E
c)   C
d)   A
e)   D

Answers:
1)e   2)d   3)c   4)b   5)a   6)c   7)a   8)b   9)e   10)e  11)d   12)b   13)e   14)c   15)a

Solutions:
1). e) Required average distance covered by truck S = (325 + 314 + 312 + 278 + 292 + 274)/6 = 1795/6 = 299 1/6 km
2). d) Required time = 240/19.2 = 12.5 hour
3). c) Speed of truck Aon Friday = 302/8 = 37.75 kmph
4). b) Total distance travelled by all the trucks on Saturday = (292 + 284 + 260 + 274 + 280 + 242) km = 1632km
5). a) Required ratio = 308/x : 318/x = 154:159
X is equal speed of the two trucks

(6 – 10):
Floor
Person
City
7
Kevin Spacey
Cannes
6
Al Pacino
Paris
5
Tom Hank
London
4
Johnny Depp
Manchester
3
Russell Crowne
Kansas
2
Brad Pitt
Brussels
1
Robert Niro
Delhi

6). c)
7). a)
8). b)
9). e)
10). e)





For More IBPS PO 2016 Sectional Test-Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">