10 Aug 2016

IBPS PO-Practice English Questions (Cloze Test) set- 3

IBPS PO-Practice English Questions (Cloze Test) set- 3:

Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming  IBPS PO Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1-10): In the following passage, some of the  words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.
Prime Minister Narendra Modi (1) Australian industrialists that they would (2) a ‘difference in doing business with India now’ and said his government was (3) processes involved in setting up shop in the country (4) moving ahead with reforms.
“You will begin to find a (5) in  India,” Modi told the business community, asserting that his government was (6) on eliminating unnecessary laws and regulations. He was speaking at a breakfast meeting organized by Queensland Premier Campbell Newman in Brisbane before flying to Sydney. He said good (7) is as important to business as it is to (8) citizens.
“You will not only be able to convert opportunities into partnerships, you will do it in an (9) that is welcoming and easy to do business in,” he said. “We have launched a major set of reforms to (10) economic growth and improve the quality of life of people.”
1).
a)   confirmed
b)   ensured
c)   settled
d)   pronounced
e)   assured
2).
a)   make
b)   get
c)   find
d)   look
e)   oversee
3).
a)   easing
b)   relieving
c)   speeding
d)   facilitating
e)   aiding
4).
a)   along
b)   plus
c)   else
d)   besides
e)   also
5).
a)   deviation
b)   difference
c)   contrast
d)   distinction
e)   diversity
6).
a)   based
b)   pointed
c)   targeted
d)   outside
e)   focused
7).
a)   empire
b)   authority
c)   governance
d)   law
e)   control
8).
a)   ordinary
b)   every
c)   natural
d)   familiar
e)   typical
9).
a)   atmosphere
b)   entourage
c)   aura
d)   environment
e)   climate
10).
a)   decline
b)   boost
c)   setback
d)   wax
e)   hinder
Answers: 
1)e   2)c   3)a   4)d   5)b   6)e   7)c   8)a   9)d   10)b








For More Practice English Questions Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">