13 Aug 2016

IBPS PO-Practice English Questions (Cloze Test) set- 4

IBPS PO-Practice English Questions (Cloze Test) set- 4:

Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming  IBPS PO Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.
          The University Grants Commission (UGC) is needlessly pushing IITs to (1) their four-year undergraduate programmes (FYUP). Conformity with the UGC’s national policy was used as the (2) to end Delhi University’s misguided FYUP. Now, the UGC wants to straitjacket that national policy on the Indian Institute of Technology, the Indian Institute of Science and some (3) private universities. This is a (4) error. India needs reform in higher education to (5) in an increasingly knowledge intensive economy. Students graduating from our universities should have the ability to (6) out off the box and to innovate. All this calls for a change in culture, (7) how courses are designed, and how institutions are run. The UGC should not be a (8) block in nurturing innovation. (9) its policy framework should not just leave room for but also (10) innovation and experimentation.

1).
a)   scrap
b)   cut
c)   waste
d)   forgo
e)   throw
2).
a)   appliance
b)   gadget
c)   instrument
d)   machinery
e)   tool
3).
a)   inventive
b)   worn out
c)   creative
d)   rotten
e)   innovative
4).
a)   heavy
b)   dull
c)   grave
d)   deep
e)   trivial
5).
a)   compete
b)   battle
c)   challenge
d)   contend
e)   give up
6).
a)   envisage
b)   think
c)   understand
d)   except
e)   guess
7).
a)   perceiving
b)   leaving
c)   thinking
d)   except
e)   including
8).
a)   staggering
b)   bumbling
c)   pitching
d)   stumbling
e)   big
9).
a)   But
b)   Rather
c)   Then
d)   Actually
e)   Therefore
10).
a)   restore
b)   excite
c)   deter
d)   console
e)   encourage

Answers:
1)a   2)c   3)e   4)c   5)a   6)b   7)e   8)d   9)b   10)e









For More Practice English Questions Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">