14 Aug 2016

IBPS PO-Practice English Questions (Error Spot) set- 5

IBPS PO-Practice English Questions (Error Spot) set- 5:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming  IBPS PO Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1–10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is e). (ignore errors of punctuation, if any)

1). a) The orally transmitted Arabic tales were popular / b) as early the 10th country, and / c) through centuries of accretion and framing, gained / d) their current form around 1450 / e) No error

2). a) The greatest joy in publishing a new magazine / b) over four decades has been to / c) observe the ebb or flow of history / d) accompanied by political tsunamis / e) No error

3). a) After 25 years, we have a single / b) party in power with / c) a clear majority and a / d) mandate of development / e) No error

4). a) Answer to our population problems  / b) lies in education and not in coercive and criminal sterilization  / c) drives with unrealistic targets and / d) hard – to – resist monetary incentives / e) No error

5). a) “The Arabian Nights “ – with stories such as Ali Baba, Aladdin and Sindbad the sailor /  b) are an important cultural artifact / c) and played a role in forming / d) western assumption of the exotic east. / e) No error

6). a) Extending an invitation to the President of the US / b) for the Republic Day barley a month after Modi’s visit / c) to the Big Apple puts strengthening of ties / d) among the world’s two biggest democracies firmly on track / e) No error

7). a) Hopefully, this last order of the apex court / b) will help in bringing a speedy closure to the case / c) and sound out politicians and bureaucrats / d) against interfering in CBI investigations.  / e) No error

8). a) Among the many things that Japanese novelist Haruki Murakami talks / b) about when he talks about running is a brief treatise / c) that capture both the audacity of youth / d) as well as the optimism that comes with dexterity / e) No error

9). a) Young Indians pursuing different goals in varied arenas / b) are thinking differently, creating new business models / c) and influence our life and times more comprehensively  /d) than at any time in our history / e) No error

10). a) It is tough to single from a couple of names / b) from among a large number of dedicated and hard – working leaders / c) who have shown the potential to hold / d) the party in good stead in the future / e) No error

Answers:                         
1). b) 2). c) 3). d) 4). a) 5). b) 6). d) 7). a) 8). d) 9). c)  10). a)

Solution:

1). Replace ‘ as early ‘ with ‘as early as’
Answer:  b)

2). Replace ‘or’ with ‘and’
Answer: c)

3). Replace ‘of’ with ‘for’
Answer: d)

4). Add ‘The’ before ‘answer’
Answer: a)

5). Replace ‘are’ with ‘is’
Answer: b)

6). Replace ‘among’ with ‘between’
Answer: d)

7). Replace ‘ last ‘ with ‘latest’
Answer: a)

8). Replace ‘as well as’ with ‘and’
Answer: d)

9). Replace ‘influence’ with ‘influencing’
Answer: d)

10). Replace ‘ from’ with ‘out’
Answer: a)





For More Current Affairs Smart Liner - Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">