7 Aug 2016

IBPS PO-Practice English Questions (Sentence Rearrangement) set- 2

IBPS PO-Practice English Questions (Sentence Rearrangement) set- 2:

Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming  IBPS PO Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.



Directions (Q. 1-5): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
(A) You can use this free-app not only to backup all your apps but also to transfer them to a new phone.
(B)  Helium is a ‘free-app’ that you can use for complete app backups.
(C)  If you select ‘app data only’ it will give you a smaller backup file.
(D)  How does it work? To backup all your apps you need to install this ‘free-app’ on your device and select the apps you want to be backed up.
(E)  If you want to get rid of this app, get the ability to set back schedules and add cloud backup solutions for Dropbox.
(F)   You can also take backup to micro SD card, to external USB storage or to a PC.

1). Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a)   A
b)   C
c)   B
d)   D
e)   F

2). Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a)   A
b)   E
c)   D
d)   C
e)   B

3). Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a)   E
b)   F
c)   A
d)   D
e)   C

4). Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
a)   B
b)   D
c)   F
d)   A
e)   C

5). Which of the following should be the LAST(SIXTH) sentence after rearrangement?
a)   D
b)   E
c)   C
d)   B
e)   A

Directions (Q. 6-10): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
(A) The difference between the price at which the treasury bills are issued and their redemption value is the interest receivable on them and is called discount.
(B)  Treasury bills are issued in the form of a promissory note.
(C)  It is also known as Zero Coupon Bond issued by the Reserve Bank of India on behalf of the Central Government to meet its short-term requirement of funds.
(D)  They are highly liquid and have assured yield and negligible risk of default.
(E)  A treasury bill is basically an instrument of short-term borrowing by the Government of India maturing in less than one year.
(F)  They are issued at a price which is lower than their face value and repaid at par.

6). Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   E
e)   F

7). Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a)   C
b)   D
c)   E
d)   F
e)   A

8). Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a)   E
b)   F
c)   B
d)   C
e)   D

9). Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
a)   B
b)   C
c)   F
d)   A
e)   D

10). Which of the following should be the LAST(SIXTH) sentence after rearrangement?
a)   F
b)   A
c)   D
d)   B
e)   C

Answers:
1)c   2)a  3)d  4)e  5)b  6)d  7)a  8)c  9)e  10)b





For More Practice English Questions Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">