29 Aug 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-1:
The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1).To access a mainframe or supercomputer, user often use a
a)   Terminal
b)   Node
c)   Desktop
d)   Handheld
e)   None of these


2).A flaw in a program that causes it to produce incorrect or in appropriate results is called a_____
a)   Bug
b)   Byte
c)   Attribute
d)   Unit problem
e)   None of these


3).A Byte is_________.
a)   A group of 8 bits code
b)   The part that moves on the desk drive
c)   Found in the upper-left corner of a window screen
d)   The capacity of a sound card
e)   None of these


4).What is the personal computer operating system that organizes and uses a graphic desktop environment?
a)   CPU
b)   RAM
c)   Windows
d)   DOS
e)   None of these


5).When you click on SAVE on the monitor, and there is no Flash drive or Floppy disk/diskette in a drive, the document or application you are using is stored_________.
a)   In ROM memory
b)   On the CD-ROM Drive
c)   On a tape
d)   On the Hard Drive
e)   None of these


6).Temporary memory is called as_________.
a)   RAM
b)   ROM
c)   CAD
d)   PROM
e)   None of these


7).The printer produces output on paper, often called _______ copy.
a)   Readable
b)   Hard
c)   Soft
d)   Real
e)   None of these


8).What is Super computer?
a)   Is smaller than mainframe computer in size and processing capability
b)   Is common in all houses.
c)   Contains only a thousand microprocessors.
d)   Is often used by researchers due to its computing capability
e)   Is same as the size of laptop.


9).Where is disk put in a computer?
a)   In the modem
b)   In the hard drive
c)   Into the CPU
d)   In the disk drive
e)   None of these


10).Hard copy of a document________.
a)   Printed by the printer
b)   Stored on a floppy
c)   Stored on a CD
d)   Stored in the hard disk
e)   None of these


Answers:                                 
1). a)   2). a)   3). a)   4). c)   5). d)   6). a)   7). b)   8). d)   9). d)   10). a)





For More Computers Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">