30 Aug 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-2:
The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). Where is the help button located?
a)   At the right end of the title bar
b)   On the right edge of the Ribbon
c)   On the status bar
d)   On the Help Tab
e)   None of these


2). Which is NOT an example of character code?
a)   Unicode
b)   EBCDIC
c)   ASCII
d)   Floating-point-notation
e)   None of these


3). On which type of memory are instructions prerecorded?
a)   Primary cache
b)   RAM
c)   Secondary cache
d)   ROM
e)   None of these


4). The type of keyboard that uses a radio frequency called a(n):
a)   Standard keyboard
b)   Extended keyboard
c)   Cordless keyboard
d)   Wearable keyboard
e)   None of these


5). A bus topology uses a special connector called a:
a)   Switch
b)   Terminator
c)   Token
d)   Protocol stack
e)   None of these


6). Which phase of the SDLC involves determining the user requirements?
a)   Implementation
b)   Analysis
c)   Maintenance
d)   Retirement
e)   None of these


7). Which type of broadband service is available in rural areas?
a)   Microwave
b)   Cable
c)   DSL
d)   Direct Broadcast Satellite (DBS)
e)   None of these


8). Which of the following displays additional options following a menu choice?
a)   Taskbar
b)   Options button
c)   Dialog box
d)   Task pane
e)   None of these


9). When parts of files are saved in different locations on a disk, the disk is referred to as being:
a)   Compressed
b)   Defragmented
c)   Sectored
d)   Fragmented
e)   None of these


10). Which graphics file format is used for Web pages?
a)   JPEG
b)   BMP
c)   PDF
d)   TIFF
e)   None of these


Answers:
1)b   2)d   3)d   4)c   5)b   6)b   7)d   8)c   9)d   10)a



For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">