31 Aug 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-3:
The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). A magnetic storage device in which data is stored in a cylindrical drum, subdivided into tracks is known as _______.
a)   Punched card
b)   Magnetic disk
c)   Magnetic tape
d)   Drum
e)   None of these


2). Which is a unit representing the number bits of discrete?
a)   Baud
b)   Byte
c)   Bit
d)   Nibble
e)   All of the above


3). The way a computer is designed is known as ______
a)   Assembler
b)   Application
c)   Architecture
d)   Flow design
e)   Flow diagram


4). A computer peripheral that prints one line of output at a time is known as ______
a)   Dot matrix printer
b)   Daisy wheel printer
c)   Line printer
d)   Serial printer
e)   None of these


5). Which is an electronic device that can store temporarily a single bit of data?
a)   Accumulator
b)   Buffer
c)   Memory
d)   Latch
e)   RAM


6). A device that converts one type of single into another is called ____
a)   Modem
b)   Transducer
c)   Punched Paper tape
d)   Punch Card
e)   None of these


7). A system program which helps the execution of user programs is known as _____
a)   System software
b)   Application software
c)   Operating system
d)   Utilities
e)   None of these


8). A memory device in which a location is identified by its content rather than by name is known as ______
a)   Buffer
b)   Magnetic tape
c)   Associative storage
d)   Punched card
e)   None of these


9). A compiler means ________
a)   A person who compile source program
b)   The same thing as programmer
c)   keypunch operator
d)   A program which translates source program into object program
e)   None of these


10). PHP programming language most often used to create ______
a)   Web scripts
b)   Mobile apps
c)   Desktop application
d)   Window batch files
e)   Servlet program


Answers:
1)d   2)a   3)c   4)c   5)d   6)b   7)c   8)c   9)d   10)a





For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">