22 Aug 2016

Important General Awareness/Banking Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-22:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/Clerk 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). Which company has come up with the new online abuse detector for detecting and eventually curbing rampant online abuse?
a) Yahoo
b) Facebook
c) Google
d) Avira
e) None of these


2). Which Government has lifted the Ban on the toddy (Palm wine) consumption and selling in the state?
a) Haryana
b) Bihar
c) Karnataka
d) West Bengal
e) Gujarat


3). Which bank has opened new home loan scheme for defense and other government employees to attract the 7th Pay commission salary hike?
a) United Bank of India
b) Union Bank of India
c) State Bank of India
d) Corporation Bank
e) State Bank of Hyderabad


4). Which program is launched by the Minister of Communications Manoj Sinha for better lucidity in helping the growing population?
a) Facebook Jana
b) Facebook Sewa
c) Twitter Jana
d) Twitter Sewa
e) Instagram Sewa


5). Which Bank partnered with APOLLO India credit Opportunity Management LLC for an Asset Reconstruction Company?
a) HDFC
b) Deutsche Bank
c) Yes
d) Axis
e) ICICI


6). Anti-corruption Index, the first of its kind in India will be launched by which of the following state?
a) Kerala
b) Maharashtra
c) Jammu & Kashmir
d) Rajasthan
e) Manipur


7). Which State Government has inked a MoU with Japan’s Agriculture Ministry and Forestry and Fisheries Dept to develop food chain value?
a) Madhya Pradesh
b) Andhra Pradesh
c) Karnataka
d) Odisha
e) Uttarakhand


8). Which country unveiled a new economic stimulus package worth more than $275 billion in order to get the conking economy back to form?
a) China
b) Nepal
c) Japan
d) Bangladesh
e) Bhutan


9). Which e-commerce website entered into partnership with Gurgaon based payment gateway solution provider PayUbiz to tab online business?
a) Myantra
b) Pay U Money
c) Mobikwik
d) Freecharge
e) Paytm


10). What is the name of app launched by the Himachal Government to take vital services like online registration and building plan permission approvals?
a) App-HP TP
b) App-HP TCP
c) App-HIM TIP
d) App-HIM TP
e) None of these


Answers:
1)a   2)b   3)c   4)d   5)e   6)a   7)b    8)c   9)d   10)e [App-HIM TCP (Town and Country Planning)]






For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">