28 Aug 2016

Important General Awareness/Banking Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-28:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/Clerk 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Who has become the first-ever Indian to won the Mr. World title, recently?
a)   Gautham Karthik
b)   Ranvijay Singh
c)   Rohit Khandelwal
d)   Ajith Kumar
e)   None of these


2). India on 20 July 2016 signed the Air Services Agreement for the first time with which country?
a)   Ghana
b)   Mozambique
c)   Vietnam
d)   Tunisia
e)   Peru


3). Which of the following will be the official nutrition sponsor of the Indian Olympic team in 2016 Rio Olympics?
a)   Dabur
b)   Star India
c)   Herbalife International India
d)   Pepsi
e)   ITC Limited


4). Which state/UT introduced an online payment system for licensing and registration of food business operators in the national capital?
a)   Delhi
b)   Bihar
c)   Karnataka
d)   Punjab
e)   Meghalaya


5). Name the state that convened a special session of the Assembly for passing the State Appropriation Bill?
a)   Uttarakhand
b)   Arunachal Pradesh
c)   Kerala
d)   Bihar
e)   Madhya Pradesh


6). Which of the following banks has signed an agreement with Reliance Jio Money for one-click payment service?
a)   HDFC Bank
b)   ICICI Bank
c)   SBI
d)   Federal Bank
e)   IndusInd Bank


7). The Election Commission of India recently launched NERP 2016 programme across the country. What is the full form of NERP?
a)   National Electoral Roll Purification
b)   Nationwide Electoral Roll Purification
c)   Nation Electric Roll Purification
d)   Nationalised Electoral Roll Purification
e)   None of these


8). Which of the following has topped in Fortune 500 list of the world's biggest corporations in terms of revenue?
a)   State Grid
b)   Walmart
c)   China National Petroleum
d)   Reliance Industries
e)   None of these


9). Which state government has launched free bus pass scheme for school and college students for the year 2016-17?
a)   Tamil Nadu
b)   Kerala
c)   Odisha
d)   Karnataka
e)   Gujarat


10). Which of the following state started updation of its National Population Registration (NPR)?
a)   Assam
b)   Kerala
c)   Tamil Nadu
d)   Nagaland
e)   Madhya Pradesh


Answers:
1)c   2)b   3)c   4)a   5)a   6)d   7)a   8)b   9)a   10)d



For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">