21 Aug 2016

Important General Awareness/Banking Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-21:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/Clerk 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). What is the full form of MTCR related to Millitary Technology?

a) Missile Technology Central Regime
b) Missile Technology Control Regime
c) Missile Turbulence Control Regime
d) Missile Turbulence Central Regime
e) Missile Turnbell Cooperative Regime


2). Which of the following has resigned from International Football after Argentina defeat at the Copa America Finals 2016?
a) Gonzalo Higuain
b) Sergio Auguero
c) Pepe
d) Leonel Messi
e) Alexis Sanchez


3). Which of the following has written the book ‘The Polished Hoe’?
a) Harper Lee
b) Austin Clarke
c) Agatha Christie
d) Chris Martin
e) Jhumpa Lahiri


4). Which of the following countries has won the Copa America 2016 for the 2nd time consecutively?
a) Argentina
b) Colombia
c) U.S.A.
d) Chile
e) Brazil


5). The ACC have approved the appointment of N S Vishwanathan as Deputy Governor of RBI. He shall be appointed in place of-
a) H.R.Khan
b) R.Gandhi
c) S.S.Mundra
d) Urjit patel
e) Raghuram Rajan


6). The North Atlantic Treaty Organization (NATO) appointed ________-as deputy head of the US-led alliance.
a) Ban Ki Moon
b) Rose Gottemoeller
c) Ted Mosbee
d) Simone Strong
e) Sharon Adams


7). The government has selected which of the following as the CEO of National Investment and Infrastructure Fund?
a) K Shankar Menon
b) Ranveer Pant
c) Sujoy Bose
d) Bibek Debroy
e) Ramesh Chand


8). “Half Lion” a book recently released by Vice President Hamid Ansari is based on –
a) Atal Bihari Vajpayee
b) Sonia Gandhi
c) Indira Gandhi    
d) Narsimha Rao
e) Narendra Modi


9). Which of the following countries has topped in WEF’s Human Capital Index list
a) India
b) France
c) Spain
d) Finland
e) Japan


10). What is the rank of India in the World Bank’s latest Human Capital Index Report?
a) 34
b) 35
c) 36
d) 36
e) 37


Answers:
1)b   2)d   3)b   4)d   5)a   6)b   7)c   8)d   9)d   10)b






For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">