18 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-18:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). Run for Rio held in which city?
a)   Mumbai
b)   Kolkata
c)   Chennai
d)   New Delhi
e)   None of these


2). Which company has developed SEBI’s new enterprise portal?
a)   Tech Mahindra
b)   Wipro
c)   Infosys
d)   Capgemeni
e)   None of these


3). Which committee is formed for exploring possible alternatives to Pellet Guns?
a)   Mathur Committee
b)   KV Kamath Committee
c)   TVSN Prasad Committee
d)   Manglam Committee
e)   None of these


4). Yuriko Koike has been elected as first female governor of which city?
a)   Beijing
b)   Tokyo
c)   Toronto
d)   Ottawa
e)   None of these


5). Which country will host Kabaddi World Cup 2016?
a)   Iran
b)   Pakistan
c)   Bangladesh
d)   India
e)   None of these


6). Who has sworn in as new Chief Justice of Patna High Court?
a)   Dilip Babasaheb Bhosale
b)   Iqbal Ahmed Ansari
c)   Ajit Singh
d)   Jakir Qureshi
e)   None of these


7). Which team has won Pro Kabaddi Season 4?
a)   U-Mumba
b)   Jaipur Pink Panthers
c)   Telugu Titans
d)   Patna Pirates
e)   None of these


8). Who is the author of the book titled “Harry Potter and the Cursed Child”?
a)   James Marlon
b)   Richard Flanagen
c)   JK Rowling
d)   Allan Wiese
e)   None of these


9). Who has won the 2016 German Grand Prix title of Formula One?
a)   Nico Rosberg
b)   Daniel Ricciardo
c)   Kimi Raikkonen
d)   Sebastian Vettel
e)   Lewis Hamilton


10). Who has been taken over as the additional charge of Chairman of National Dairy?
a)   RK Sethi
b)   Ramesh Sethi
c)   Dilip Rath
d)   T. Nanda Kumar
e)   Vishnu Sharma


Answers:

1)d   2)a   3)c   4)b   5)d   6)b   7)d    8)c   9)e   10)c




For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">