9 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-9:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). Which country will conduct World’s first Zika vaccine test on humans?
a)   Canada
b)   Japan
c)   Switzerland
d)   France
e)   Russia


2). Who become the first Indian to win Mr.World title?
a)   Bharat Mehera
b)   Tapash Mishra
c)   K Saranraj
d)   Rohit Khandewal
e)   None of these


3). SBI recently launched what amount of stressed assets fund with Brookfield?
a)   5000cr
b)   7000cr
c)   10000cr
d)   12000cr
e)   15000cr


4). India recently inked a Social Security Agreement with which country?
a)   China
b)   France
c)   Japan
d)   Germany
e)   USA


5). IRCTC joined hands with which bank to promote rail ticketing?
a)   SBI
b)   HDFC
c)   PNB
d)   ICICI
e)   None of these


6). Tax department inked how many one-sided advance pricing agreements to minimize Litigations in Transfer Pricing?
a)   2
b)   4
c)   5
d)   7
e)   8


7). Which committee has been formed to prepare “Draft Ganga Act”?
a)   Girdhar Malviya
b)   N Raghavendra
c)   Tejaraj Agarwal
d)   Manas Debta
e)   None of these


8). CCEA recently approved installation of Thermal Power Project at which place in Uttar Pradesh?
a)   Kanpur
b)   Ghatampur
c)   Varanasi
d)   Mathura
e)   None of these


9). How many new IIT’s got grounds cleared through the latest Bill in Parliament?
a)   3
b)   4
c)   5
d)   6
e)   7


10). Which bank organised a coin exchange mela during the “Rath Yatra” festival in Puri?
a)   SBI
b)   ICICI
c)   HDFC
d)   PNB
e)   Axis


Answers:

1)a   2)d   3)b   4)c   5)a   6)d   7)a   8)b   9)d   10)b



For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">